Ana SayfaEkolojiAnkara’da deprem: Bazı evlerde çatlaklar oluştu

Ankara’da deprem: Bazı evlerde çatlaklar oluştu

HABER MERKEZİ – Ankara Kalecik’te dün akşam saatlerinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Ankara’nın Kalecik ilçesinde, dün akşam saat 22.53’te bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünün 4.5, derinliğinin de 12 kilometre olduğunu açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ise Kalecik’e bağlı Eskiköy’de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini ise 6,7 kilometre olarak duyurdu.

Ankara’nın yanı sıra Çankırı, Kırıkkale ve Çorum gibi çevre illerde de hissedilen depremin ardından bölge sakinlerinden bazıları evlerinden dışarı çıkarak bir süre sokakta bekledi.

Depremin merkez üssü Kalecik’te bazı binalarda çatlaklar oluştuğu bildirilirken, can kaybı yaşanmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Belediye ekiplerimiz depremin merkezi Kalecik Eskiköy’e ulaştı. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyemize intikal eden olumsuz bir durum bulunmamaktadır” denildi.

Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, “Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık” açıklaması yaptı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, depremle ilgili açıklamasında “Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Naci Görür’den ilk değerlendirme

Öte yandan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depreme dair Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlığın 'Corona tablosu'na göre Türkiye'de son durum ne?
Sonraki Haber
Yeni çözüm süreci mi, yeni Kürt meselesi mi?