Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’da gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest

Ankara’da gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest

HABER MERKEZİ – Ankara’da sağlık çalışanlarının özlük hakları için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest bırakıldı.

Ankara Diş Hekimleri Odası, Ankara Tabip Odası, Dev-Sağlık-İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyen ve Teknikerleri Derneği ile Yurt-Sağlık Sendikası, Ankara Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının özlük haklarının sağlanması talebiyle açıklama yapmak istedi.

Ancak açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler, sağlık çalışanlarının etrafını sardı.

Açıklamaya müdahale eden polis, Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de aralarında bulunduğu sekiz kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, emniyette haklarında “2911’e muhalefetten” işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest kalan sağlık emekçileri, Ankara Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

Açıklamada ilk sözü alan ATO Başkanı Ali Karakoç, polisin gözaltısına tepki göstererek, şunları söyledi:

Anayasal haklarımızı kullanmaya kalkıştığımızda, Ankara polisi gayri hukuki ve tamamen hukuk dışına çıkarak, Anayasa aykırı bir şekilde hem bizleri darp ediyor hem de açıklamalarımıza izin vermiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ankara polisinin bu tavrını şiddetle kınıyoruz. Bunun Ankara polisinin aldığı bireysel bir tavır olmadığını da biliyoruz.

Sadece emeğiyle geçinen insanlarız, biz rüşvet istemiyoruz. Geçmişte de şimdide gelecekte de özlük haklarımız için mücadele edeceğiz. Bunu sadece pandemi döneminde yapmadık, daha öncede yaptık ve pandemiden sonra da yapmaya devam edeceğiz. Emeklerimizi karşılığını almak ve insanca onurlu bir şekilde yaşamak için mücadeleye devam edeceğiz.

Fincancı: Böyle bir uygulama bir işkence uygulamasıdır

Ardından söz alan TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Ankara’da demokratik haklarının dile getirilmesini sokakta bunun paylaşılmasını hiçbir biçimde istemiyorlar” dedi ve ekledi:

Bugün emniyette bize ifade ettikleri tam da bu yaklaşımın hangi düzeyde olduğunu gösteriyor. Süreci izleyenlere de gözaltında olan arkadaşlarımıza da işkence uygulaması gerçekleşti bugün. Bizi gördükleri her yerde araçların yönünü değiştirerek başka bir hastaneye götürme girişiminde bulundular.

Bu aslında bir belirsizlik ortamı yaratmak ve bu belirsizlik ortamında bizim yan yana duruşumuzu engellemek yönündeydi. Böyle bir uygulama bir işkence uygulamasıdır. Gözaltı işlemlerinin yapıldığı yerleri gördük, mahremiyet ilkesinin ihlalinin nasıl gerçekleştiğini gördük. ATO başkanına biz ters kelepçe yapmadık diye övünebiliyorlar. Bu uygulamanın ne kadar yaygın olduğunu gösteriyorlar.




Önceki Haber
Las Tesis davası: Emniyette çekilen fotoğraflar 'örgüt üyeleri yakalandı' diye servis edildi
Sonraki Haber
Hakkari'de 12 bölge yıl sonuna kadar yasaklandı