Ana SayfaGüncelAYM’den ikinci kez Berberoğlu için ‘hak ihlali’ kararı

AYM’den ikinci kez Berberoğlu için ‘hak ihlali’ kararı

HABER MERKEZİ – Anayasa Mahkemesi, Enis Berberoğlu ile ilgili ‘hak ihlali’ kararını uygulamayan İstanbul 14. ve 15. ağır ceza mahkemeleri hakkında yapılan itirazları haklı bularak yeniden ‘hak ihlali’ kararı verdi.

“MİT TIR’ları Davası”nda verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuru 17 Eylül 2020’de karara bağlanmıştı.

AYM, Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetmiş ve yeniden yargılanması kararı almıştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu hakkında verdiği kararın ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermişti.

Berberoğlu’nun avukatlarının 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz başvurusu da ‘karar verilmesine yer olmadığı’ hükmüyle reddedilmişti.

AYM kararının iki mahkeme tarafından uygulanmaması üzerine Berberoğlu’nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar, ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’, ‘hak arama hürriyeti’, ‘siyasi faaliyette bulunma ve halk oylamasına katılma’ ve ‘mahkemeye erişim’ haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM’ye yeniden başvuruda bulunmuştu.

Başvuruyu görüşen AYM, bugün kararını açıkladı.

AYM, Enis Berberoğlu’nun bireysel başvurusu için oybirliğiyle hak ihlali kararı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP 'İş ve Aş Buluşmaları'nın startını verdi
Sonraki Haber
Merkez Bankası faizleri sabit tuttu