Ana SayfaGüncelBakanlığın ‘Corona tablosu’na göre Türkiye’de son durum ne?

Bakanlığın ‘Corona tablosu’na göre Türkiye’de son durum ne?

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanlığı’nın ‘Corona’ verilerine göre, Türkiye genelinde son 24 saatte 9 bin 138 yeni vaka tespit edildi ve 176 can kaybı yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 10 Ocak tarihli “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”na göre, Türkiye’de toplam vaka sayısı 2 buçuk milyona yaklaşıyor.

Son 24 saat içinde ülke genelinde 162 bin 786 test yapıldığı belirtilirken, 9 bin 138 yeni vaka tespit edildiği ifade edildi.

Böylece toplam vaka sayısı 2 milyon 326 bin 256’ya yükseldi.

Bir gün içinde 176 kişinin de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 8 bin 103 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Bakanlığın verilerine göre, salgının başından bu yana toplam vefat sayısı 22 bin 807’ye yükseldi.

Son verilere ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün tespit edilen 1.017 yeni hasta var. Vaka sayısı azaldıkça filyasyon ihtiyacı da test talebi de kademeli olarak azalıyor. Ağır hasta sayısındaki düşüş kayıplarımızın da sayısını azaltacak. Netice aldığımız kısıtlama ve tedbirlere uymaya devam edelim” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamaları sürüyor

Türkiye’de son dönemde vaka sayılarında artış görülmesinin ardından yeni kısıtlayıcı önlemler devreye sokulmuştu.

Şu anda geçerli olan önlemler kapsamında, hafta içi 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Hafta sonları ise bu kısıtlama kesintisiz uygulanıyor. Cuma akşamları 21.00’de başlayan kısıtlama, pazartesi sabahları 05.00’e kadar geçerli.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reddedildiği için öldürmüş: Aleyna Yurtkölesi cinayetinde fail erkek tutuklandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.