Ana SayfaGüncelBatman’da ‘ulusal birlik’ eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var

Batman’da ‘ulusal birlik’ eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Batman’da Kürt ulusal birliği talebiyle yapılan eyleme müdahale eden polis, HDP Milletvekilleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi darp eden polis, 23 kişiyi gözaltına aldı.

Kürt ulusal birliğinin sağlanması konusunda çalışma başlatıp, bir süredir Kürt illerinde halkla bir araya gelen Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri, Batman’daki temaslarını gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşle tamamladı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Hasan Özgüneş, Ayşe Sürücü, Gülistan Koçyiğit, Semra Güzel, Remziye Tosun, Sıddık Taş, İmam Taşçıer, Necdet İpekyüz, Şevin Coşkun ve TJA aktivistleri, kentte 25 Ocak’tan bu yana yürüttükleri çalışmalara dair Atatürk Parkı’nda açıklama yapmak istedi.

Ancak yapılmak istenen açıklama öncesinde parkın çevresi polislerce yerleştirilen bariyerlerle kapatıldı. Siyasetçiler ve açıklamaya katılmak isteyen kent halkının parka girmesine engel izin verilmedi.

Polis amirleri ile yapılan görüşmelere rağmen parka girişe izin verilmemesi üzerine siyasetçiler ve yurttaşlar kol kola girerek 3 koldan HDP İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe başladı.

Polisler bir süre sonra yürümelerine engel olamadıkları kitleye TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su, atılan biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Müdahale sırasında DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz ile HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Dersim Dağ’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi polislerce darp edildi.

Bu sırada aralarında Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu 23 kişiyi gözaltına alındı.

Polis şiddetine tepki gösteren kitle engellemelere rağmen yürüyüşe devam etti.

Parti binası önünde polis ablukası altında açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, beş gündür Batman’da ulusal birlik çalışmaları kapsamında halk ile bir araya geldiklerini söyledi.

Çalışmaları sırasında karşılaştıkları coşkunun bugün zirve yaptığını söyleyen Öztürk, “Halkın bu ulusal birlik talebine tahammül edemeyenlerin bugün Batman’da adeta OHAL ilan ettiğini” ifade etti.

Öztürk, polislerin açıklama yapmak istedikleri Atatürk Partkı ile HDP İl Örgütü binası çevresindeki cadde ve sokakları kapattığını belirtti.

Öztürk’ün Batman halkının ulusal birliğe ilişkin sergiledikleri direnişi kutlayarak sözlerini noktalamasının ardından kitle alkışlar eşliğinde parti binasının önünden ayrıldı.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Şiddet gördüğü erkekten ayrılıp, ailesinin evine giden Feride Yılmaz öldürüldü
Sonraki Haber
'Militan' tartışması: İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu