Ana SayfaEğitimBoğaziçi ayakta: Kayyum gidecek, biz kalacağız

Boğaziçi ayakta: Kayyum gidecek, biz kalacağız

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Melih Bulu’nun atanmasını protesto eden öğrenciler üniversite kampüsünde eylem düzenledi.

Kuruluşundan bu yana AKP içinde çeşitli görevlerde yer alan, 2015 yılında ise İstanbul’dan milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Sosyal medyada “#KayyumRektörİstemiyoruz” etiketi ile kampanya başlatan Boğaziçili öğrenciler, bu kez üniversite önünde bir araya geldi.

“Üniversiteler bizimdir”, “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan Boğaziçili öğrencilere İstanbul’daki çeşitli üniversitelerin öğrencileri de destek verdi.

Polis ablukası altında üniversitenin Güney Kapısı önünde kısa bir basın açıklaması yapan öğrenciler daha sonra özel güvenliğin engelleme girişimlerine rağmen kampüse girerek yürüyüşlerine başladı.

Boğaziçi Dayanışması’nın aktardığına göre üniversitede ‘kayyuma hayır” diyenler polis ablukasına rağmen yürüyüşlerini tamamlasa da eylemlerini sürdürdü.

Bu arada Kuzey Kampüs’te forum düzenleyen öğrenciler, Melih Bulu’yu protesto etmek için Güney Kampüs’teki rektörlüğe yürümek istedi. Ancak polis kampüs kapısını kapatarak öğrencilere müdahale etti.

Polis, haberi takip etmeye çalışan gazetecilerin bulunduğu yere plastik mermi sıktı ve bazı gazetecileri darp etti.

Polis ayrıca öğrenciler içeriye giremesin diye Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına da kelepçe taktı.

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yerine Prof. Dr. Melih Bulu getirilmişti.

Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerinden de tepki gelmişti.

Akademisyenler, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” diye vurgulamıştı.

Eğitim Sen de yaptığı açıklamada, “Rektörünü dahi seçemeyen üniversitelerimiz, siyasi iktidarın her türlü tasarrufuna açık hale getirilmiştir” ifadesini kullanmıştı.

Prof. Dr. Bulu ise tepkilerin ardından yaptığı ilk açıklamasında ‘Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz’ demişti.

  Boğaziçi'ne atanmasına tepkiler sürüyor, Melih Bulu'dan ilk açıklama

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DFG raporu: 2020'de 79 gazeteci gözaltına alındı, 24'ü tutuklandı
Sonraki Haber
İngiltere, Assange'ı ABD'ye iade etmeyecek