Ana SayfaEğitimBoğaziçi gözaltıları: 24 öğrenci serbest

Boğaziçi gözaltıları: 24 öğrenci serbest

HABER MERKEZİ – AKP’li rektör Melih Bulu’yu protesto ettikleri için gözaltına alınan 40 öğrenciden 24’ü serbest bırakılırken, 16’sının emniyet işlemleri sürüyor. Bu arada gözaltına alınan öğrencilerden bazılarının polis şiddetine maruz kaldığı ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’yu protesto ettikleri için 5 ve 6 Ocak’ta evleri basılarak gözaltına alınan 40 öğrenciden 24’ü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 24 öğrenci “2911 Sayılı kanuna muhalefet” ve “polise karşı mukavemet” gerekçesiyle savcılar tarafından sorgulanıyor.

Bazı öğrenciler hakkında ise sosyal medya hesaplarından ‘örgüt propagandası yaptıkları’ iddiasıyla sorgulama sürerken, bir öğrenciye ise ek olarak ‘örgüt üyeliği’ suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

Sorguları tamamlananlardan Azad Aksoy ve Yıldız İdil Şen tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 21 öğrenci adli kontrolle, bir öğrenci de herhangi bir kısıtlama olmadan serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yıldız İdil Şen ve Azad Aksoy da adli kontrolle serbest bırakıldı

Gözaltındaki 16 öğrencinin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

Polisin şiddet uyguladığı Emrecan Konyalı’nın vücudundaki darp izleri.

Bu arada emniyetteki işlemlerinin ardından Bayrampaşa Hastanesi’ne sevk edilen öğrencilere polis tarafından işkence yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’e konuşan Emrecan Konyalı’nın avukatı Engin Kara öğrencilere yapılan işkenceyi anlattı.

Kara, “Hastaneye girerlerken ters kelepçeye itiraz ettikleri için öğrencileri darp etmişler. Müvekkilimi aracın kapısından aşağıya atmışlar. Kafasını kapıya çarpmış, elleri kelepçeli olduğu için yere düşmüş. Aşağı yukarı bütün öğrenciler aynı sırada darp edilmiş” dedi.

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Burak Çetiner de, evinin basıldığı andan nezarete ve sağlık kontrolüne kadar uzanan süreçte polis şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Sendika.org’un aktardığına göre Çetiner, şunları söyledi:

Özel harekat evi aradı, odamın her yerini dağıttılar ve beni ters kelepçe ile gözaltına alıp götürdüler. Vatan Emniyet’te çıplak arama yapıldı.

Bütün gözaltındaki arkadaşlar olarak açlık grevindeydik. Sadece şeker aldık. O şekerleri de avukatlarımızın göndermesine rağmen sanıyorum ki 6-7 saat bize vermediler. Suları geç verdiler.

Ama esas belirtmek istediğim, bugün Bayrampaşa’daki, saat 12.00 sularındaki görüntüler. Polis kameralarında hepsi var. Sağdan soldan doktorlar çekmeye çalıştı, onları engellediler. Acilin girişini boşalttırdılar ve sağlık kontrolü sonrası hepimizi yere yatırarak ters kelepçe ile aldılar. Buraya kadar da iki plastik kelepçe ile… Hissetmiyorduk bileklerimizi Çağlayan’a geldiğimizde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızına cinsel saldırıda bulunan erkeğe 22 yıl hapis istemi
Sonraki Haber
Ali Ergül imzalı 'Kumun Gecesi'ne Berlin'den ödül