Ana SayfaÇeviriClinton ailesi Kürt savaşçı kadınların dizisini çekecek

Clinton ailesi Kürt savaşçı kadınların dizisini çekecek

HABER MERKEZİ – Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton, Kürt savaşçı kadınların hikayesini anlatan “The Daughters of Kobani” kitabını televizyon dizisine uyarlamaya hazırlanıyor.


Çeviri-derleme: Azad Barış


Eski ABD Dışişleri Bakanı, ünlü politikacı Hillary Clinton ve kızı Chelsea Clinton ilk senaryolu televizyon dizilerinin ne olacağına karar verdi.

İkili, ortak oldukları Hidden Light Productions şirketi için Gayle Tzemach Lemmon’ın, The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage, and Justic (Kobani’nin Kızları: Bir İsyan, Cesaret ve Adalet Hikayesi) isimli kitabının TV haklarını satın aldı.

Ancak henüz herhangi bir yayın ağıyla anlaşma yapılmadı.

16 Şubat’ta Penguin Press tarafından basılması planlanan Daughters of Kobani kitabı, Kuzey Doğu Suriye’yi IŞİD’den temizleyen ve yenilgiye uğratan tamamı Kürt savaşçı kadınlarla yapılmış yüzlerce saatlik röportaja ve sahadan haberlere dayanıyor.

Bu alışılmadık hesaplaşma sonucunda, kendi politik vizyonunu yayan, Orta Doğu ve ötesinde toplumsal cinsiyet eşitliği tesis eden bir mücadele gücü ortaya çıktı.

Uzun soluklu direniş sürecinde, Kürt savaşçılar Birleşik Devletler özel harekât güçlerinin hem saygısını hem de önemli ölçüde askeri desteğini kazandı.

‘İnanılmaz heyecan duyuyoruz’

Eski Dışişleri Bakanı Clinton, “The Daughters of Kobani‘nin adalet ve eşitlik için mücadele eden cesur ve meydan okuyan kadınların olağanüstü hikâyesi” olduğunu söyledi.

Clinton yeni proje hakkında şunları dedi:

Hidden Light’ı -bilinen ve bilinmeyen- cesaretleri çoğu zaman görmezden gelinmiş kahramanları herkese tanıtmak için kurduk ve ilham verici bu hikayeyi dünyanın dört yanındaki izleyicilerle buluşturacak olmaktan inanılmaz bir heyecan duyuyoruz.

Popüler bir yazar

Projeye kitap çalışmasıyla ilham veren Lemmon, New York Times’ın en çok satanlar listesine 2011’de The Dressmaker of Khair Khana ve 2015’de Ashley’s War kitaplarıyla girmiştir.

Lemmon

İkinci kitap Universal Pictures ve Reese Witherspoon’nun şirketi tarafından sinemaya uyarlanmıştı.

Yazar, gazeteci aynı zamanda Dış İlişkiler Konseyi üyesi olan Lemmon’ın HRC ile de sıkı bağları vardır.

2011 yılında Newsweek’in kapağına Eski Dışişleri Bakanı’nın kadınları dış politikanın merkezine koyma çabalarını taşıdı.

Clintonlar, Sam Branson ile Hidden Light Productions şirketini Aralık ayında kurdu.

Şirketin ilk projesi, 2019’un çok satanlar listesinde yer alan, The Book of Gutsy Women: Favorite Stories of Courage and Resilience isimli kitap olacak.

Teklif savaşlarının ardından dizinin Apple için çekilmesine karar verildi.

Şirketin Londra, New York ve Los Angeles’te ofisleri bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Birliği Türkiye'ye yaptırımları erteledi
Sonraki Haber
Cezaevinde şüpheli asker ölümü