Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisinde vaka sayısı 89 milyonu aştı

Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 89 milyonu aştı

HABER MERKEZİ  -Dünya genelinde Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyon 900 bini aştı. Toplam vaka sayısı da 89 milyonu geçmiş durumda. Türkiye’de ise resmi verilere göre can kayıpları ise 22 bini aştı. Gelişmeler sayfamızda.

 


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 181 kişi yaşamını yitirdi, 9 bin 537 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”na göre, toplam vaka sayısı 2 milyon 317 bin bandında.

Bugün ülke genelinde 168 bin 289 test yapıldığı ve bin 103 yeni ‘hasta’ tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 181 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 7 bin 902 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı ise 9 bin 537. Böylece toplam vaka sayısı 2 milyon 317 bin 118’e yükseldi.


DSÖ: Zengin devletler yüzünden yoksul ülkeler aşı alamıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), örgütün Cenevre’deki merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 aşısının erişimine ilişkin açıklama yaptı.

Ghebreyesus, zengin ülkelerin faz 3 çalışmaları biten ve üretime geçilen aşıların çoğunu satın aldığını belirtti.

Bu durumun düşük ve orta gelirli ülkelerin çoğunun henüz hiç aşı alamamasına neden olduğunu vurguladı.

Euronews’te yer alan habere göre Ghebreyesus, “Hiçbir ülkenin ayrıcalığı yoktur. Bazı ülkeler henüz aşıya ulaşamamışken diğerleri kendi vatandaşlarının tamamını aşılamak için sırayı bozmamalı” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, bazı şirket ve ülkelerin aşıların tüm tedarik ve teslimat sistemini engelleyen kritik verileri DSÖ’ye sunmadığını vurgulayarak, “Aşı milliyetçiliği hepimizi incitiyor ve kendi kendimizi mahvediyor” dedi.


Yılın ilk günlerinde 18 sağlık çalışanı ‘Corona’dan yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Ocak’tan bu yana 18 sağlık çalışanın Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Açıklamada, yaşamını yitiren 19 sağlık çalışanından dokuzu doktor, üçü eczacı, biri diş hekimi, biri teknisyen, biri sağlık memuru, biri tercüman, biri ağız ve diş sağlığı polikliniği çalışanı, biri kimyager, biri muhasebe sorumlusu.

Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının bilgileri ise şöyle:

Mersin’de özel bir hastanede çalışan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kemal Aslan, İstanbul’da işyeri hekimi olarak çalışan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Eryılmaz, Gaziantep’te çalışan Eczacı Mehmet Çinpolat, Tekirdağ Çorlu’da çalışan Eczacı Halit Usluel, Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Sağlık Memuru Oğuzhan Özkan, İzmir’de özel bir hastanede görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. A. Uğur Yılmaz, Mersin’de işyeri hekimliği yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğan Yıldırım, Mersin’de özel bir hastanede çalışan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soyer Şimşek, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Tomografi Teknisyeni Özgül Yaşar, Aydın’da özel bir hastanede çalışan Nöroloji Uzmanı Dr. Öztekin Yüce, Kilis Devlet Hastanesi’nde tercüman olarak çalışan Ayyuş Eryılmaz, Amasya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde görev yapan Orkun Karadağ, Aydın’da uzun yıllar görev yapan Emekli Dişhekimi Ali Kandemir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Münevver Bertan, Samsun’da özel bir hastanede çalışan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Necati Emirhan, Samsun’un Ayvacık ilçesinde görev yapan Eczacı Köksal Türkel, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yapan Kimyager Cemal İrten, Manisa Salihli’de özel bir hastanede çalışan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Cemal Yıldır, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Muhasebe Birim Sorumlusu Murat Bayram.


Dünya genelinde hastalığı atlatanların sayısı 64 milyonu geçti

Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 89.368.791
  • Can kayıpları: 1.922.324
  • İyileşenler: 64.039.784
  • Aktif vakalar: 23.406.683

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (22.456.902)
  • Hindistan (10,432,526)
  • Brezilya (8.015.920)
  • Rusya (3.355.794)
  • Britanya (2.957.472)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (378.149)
  • Brezilya (201.542)
  • Hindistan (150.835)
  • Meksika (132.069)
  • Britanya (79.833)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Endonezya'da bir yolcu uçağı denize düştü
Sonraki Haber
'Kobani' iddianamesi: IŞİD cinayetinden de HDP’liler sorumlu tutuldu