Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Saray’a gönderme: Uçum’un yerine Yerlikaya da atanabilirmiş

Demirtaş’tan Saray’a gönderme: Uçum’un yerine Yerlikaya da atanabilirmiş

HABER MERKEZİ – AİHM’in hakkında verdiği kararın bağlayıcılığına ilişkin hukukçuların değerlendirmelerini paylaşan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum üzerinden Saray’a göndermede bulundu: “Aslında hukuk danışmanlığına Hamza Yerlikaya da atanabilirmiş.”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin hakkında verdiği kararla ilgili hukukçular tarafından yapılan değerlendirmeleri paylaştı.

Avukatları aracılığıyla Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Demirtaş, “AİHM duruşmasında savunmanlığımı üstlenen değerli hukukçulardan Prof. Başak Çalı ve Dr. Kerem Altıparmak’ın AİHM Büyük Daire kararına dair önemli değerlendirmelerini okumanızı öneririm” dedi.

Söz konusu değerlendirmeye buradan ulaşabilirsiniz.

Demirtaş, bir sonraki paylaşımında ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum üzerinden Cumhurbaşkanlığı’na göndermede bulundu:

Selahattin Demirtaş, son paylaşımında da AİHM’de kendisini temsil eden hukukçulardan Benan Molu, Mahsuni Karaman ve Ramazan Demir’in AİHM Büyük Daire kararından derledikleri notları paylaştı. Bu notlara da şuradan ulaşabilirsiniz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire, 22 Aralık 2020’de açıkladığı kararında, Selahattin Demirtaş’ın “derhal tahliye edilmesi” yönünde hüküm kurmuştu.

Kararın ardından Demirtaş’ın avukatları yeniden tahliye talebinde bulunmuştu.

Başvuruyu değerlendiren Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği ise kararın Türkçe tercümesinin gelmemesini gerekçe göstererek talebi reddetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DEVA Partisi Başkanlık Kurulu belirlendi
Sonraki Haber
40. İstanbul Film Festivali'ne başvurular başladı