Ana SayfaDünyaDemokratlar Senato’da da üstünlüğü ele geçirdi

Demokratlar Senato’da da üstünlüğü ele geçirdi

HABER MERKEZİ – ABD’nin Georgia eyaletinde yeniden yapılan Senato seçimlerinde iki sandalyeyi de Demokrat Partili adaylar kazandı. ABD Senatosu’nda 50 Demokrat, 50 Cumhuriyetçi senatör olurken, tartışmalı konularda Demokrat Partili Başkan Yardımcısı Harris karar verecek.

ABD Senatosu’ndaki dağılımı yakından ilgilendiren Georgia eyaletinde yapılan ikinci tur Senato seçimleri tamamlandı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Georgia’daki iki Senato üyeliğinden birini Cumhuriyetçi Partili rakibi Kelly Loeffler’ı yenilgiye uğratan Demokrat Partili rahip Raphael Warnock kazandı.

Demokrat Partili aday Jon Ossoff’un da rakibi Cumhuriyetçi Partili David Perdue karşısında seçimi kazanmasıyla Senato’nun 50 Demokrat ve 50 Cumhuriyetçi senatör arasında bölündüğü kesinleşti.

Bu durumda tartışmalı konularda son kararı 20 Ocak’ta görevi devralacak Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris verecek.

Biden’ın eli güçlendi

Demokrat Parti, Temsilciler Meclisi’nde de az farkla çoğunluğu elinde bulunduruyor.

Kongre’nin her iki kanadını da kontrol etmek, 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralacak olan Joe Biden’a, sağlık hizmetlerini güçlendirme, çevre koruma yasalarını sıkılaştırma, göçmenlik yanlısı politikalar izleme gibi kilit alanlarda köklü değişiklikler yapma fırsatı tanıyacak.

Senatoyu kontrolü altında tutan parti ayrıca yasama takvimini belirlemede ve hangi yasa tasarılarının gündeme alınacağında da söz sahibi oluyor.

3 Kasım seçimlerinde Georgia’daki hiçbir adayın yüzde 50’nin üzerinde üstünlük elde edememesi üzerine eyalet yasaları uyarınca ikinci tur seçime gidilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 88 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.