Ana SayfaÇalışma YaşamıDireniş zaferle sonuçlandı: Somalı madencilerin tazminatları ödeniyor

Direniş zaferle sonuçlandı: Somalı madencilerin tazminatları ödeniyor

HABER MERKEZİ – Yıllardır ödenmeyen maaş ve tazminatları için Ankara’ya yürüyen Somalı maden işçilerinin tazminatları ödenmeye başlandı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Uyar maden işçileri, yıllardır ödenmeyen maaş ve tazminatları için 12 Ekim 2020’de Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Daha sonra Kırkağaç Çam’da direnişe geçen madenciler direnişleri boyunca hükümet ve Türkiye Taşkömür Kurumu (TTK) yetkilileri ile birçok kez görüşmüş ancak görüşmelerden bir sonuç alamamıştı.

Madenciler son olarak 16 Kasım 2020’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüşmüş, görüşmeden sonra alınan söz üzerine eylemlerine ara verdiklerini duyurmuştu.

Türkiye Kömür İşletmeleri, yaptığı yazılı açıklamada, tazminatlarını almadan işten çıkarılan Soma Kömür İşletmelerine bağlı, Atabacası, Işıklar ve Geventepe maden ocakları çalışanlarına ödeme yapıldığını duyurdu.

Ödeme hak eden kişi sayısının 3 bin 624 olduğu belirtilen açıklamada, “Toplam 150,6 milyon TL ödeme yapılacak. Bugün itibarıyla 2 bin 395 kişiye toplam 102 milyon TL ödeme yapılarak işçilerin banka hesaplarına yatırıldı” denildi.

Açıklamada, diğer işçilerin ödemelerinin ise kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi.

Bağımsız Maden-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Biz direndik, biz kazandık. Tazminatlar yatmaya başladı. Mücadelemizin kazanımları başta Somalı madenciler olmak üzere, tüm maden işçilerine ve Türkiye işçi sınıfına armağan olsun. 4 bine yakın hak sahibi madencinin 2 bin 200’ünün hesaplarına paralar yattı. Eksik hesaplama vb itirazlarda bulunan yaklaşık bin 800 madencinin alacakları itiraz incelemesi biter bitmez yatacak. Takipçisiyiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Gül AYM'nin Berberoğlu kararını değerlendirdi: Bağlayıcıdır
Sonraki Haber
İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı: Bir aile yok edildi