Ana SayfaGüncelDTK Daimi Meclis üyesi Demirel’e 6 yıl 3 ay hapis cezası

DTK Daimi Meclis üyesi Demirel’e 6 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – DTK Daimi Meclis üyesi Mahmut Demirel’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis üyesi Mahmut Demirel hakkında DTK faaliyetleri gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Demirel’in katılmadığı duruşmada, avukatı Bayram Özdemir hazır bulundu.

Ceza istemi yönünde esas hakkında verdiği mütalaayı tekrarlayan iddia makamı, Demirel’in DTK’nin delegesi olduğunu ve DTK’nin faaliyetine katıldığını belirterek, 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan Demirel’in avukatı Bayram Özdemir, müvekkilinin 2010-2011-2012 yılları arasında takibe alındığını ve dinlenildiğini belirterek,  ancak dosyanın 2019 yılında açıldığına dikkat çekti.

Belirtilen tarihlerde DTK binasının 3 yıl boyunca kesintisiz dinlenildiğini belirten Özdemir,  yapılan ortam dinlemelerinde müvekkilinin birkaç kez isminin geçtiğini ve bu durumun da suçlama kaynağı yapıldığına vurgu yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara değinen Özdemir, verilen kararda DTK’nin yasal bir platform olduğunu ve bunun da bağlayıcı olduğunun altını çizerek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, Demirel’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi Davası'nda tüm sanıkların beraat kararı bozuldu
Sonraki Haber
Bitlis’te de bazı alanlar yıl sonuna kadar yasaklandı