Ana SayfaGüncelErdoğan: Boğaziçi’ndeki eylemler terör örgütüyle iltisaklı

Erdoğan: Boğaziçi’ndeki eylemler terör örgütüyle iltisaklı

HABER MERKEZİ – Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto edenleri hedef alan Erdoğan, “Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenci ve akademisyenleri hedef alan Erdoğan, “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi.

Gezi direnişini hatırlatan Erdoğan, kadın cinayetlerine karşı yapılan eylemleri de ‘istismar’ olarak nitelendirdi.

Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’ni işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Yine oradan Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne, özellikle kalkıp da kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük.

Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledildiği sırada katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet yargı darbe girişiminde FETÖ’ye borazanlık yaparken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasından kaçıp gittiği evde televizyonda neticeyi beklerken gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük.


Boğaziçi protestoları: Gözaltındaki tüm öğrenciler serbest


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki kez 'Corona'ya yakalanan tutuklu için tahliye çağrısı
Sonraki Haber
Aleyna Yurtkölesi kaldığı apartta ölü bulundu