Ana SayfaGüncelErdoğan da Kaftancıoğlu’nu hedef aldı: O zaten DHKP-C militanı

Erdoğan da Kaftancıoğlu’nu hedef aldı: O zaten DHKP-C militanı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun ardından AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu hedef alarak “O zaten DHKP-C militanı” diye konuştu. Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt veren Kaftancıoğlu, suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto etmek amacıyla yapılan eylemler üzerinden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan, eylemlere destek veren Kaftancıoğlu için “Öğrencilerle alakası olmayan CHP’nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır” dedi.

Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Boğaziçi’ndeki eylemler sorulduğunda “Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP’nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadığı Melih Bulu’nun yasalara uygun olarak bu göreve getirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ’den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK’ün şahsıma teklif ettiği dokuz isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi’ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

Canan Kaftancıoğlu, 4 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ‘kayyum rektör istemiyoruz’ protestolarına katılan öğrencilerle birlikte.

Kaftancıoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisini ‘DHKP-C militanı’ olmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını duyurdu.

Erdoğan’dan kısa bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alarak “Bir siyasi parti il başkanının üniversite rektör atamasında oraya terör iltisaklı terör militanlarıyla orada ne işi var?” ifadelerini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu ise Soylu’ya “CHP’li il başkanları, haklı mücadelenin yanında yer alır” şeklinde bir yanıt vermişti.

  Soylu’dan Kaftancıoğlu’na: Militanlarla gelenlerin içerisinde ne işi var?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da DBP'nin ulusal birlik açıklamasına polis müdahalesi
Sonraki Haber
Gazeteci Mehmet Aslan tutuklandı