Ana SayfaGüncelErdoğan: Sosyal medya şirketlerine cezalar kesilince kuzu oldular

Erdoğan: Sosyal medya şirketlerine cezalar kesilince kuzu oldular

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya şirketleriyle ilgili “Kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz. Şimdi cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde konuştu.

“Sadece sosyal medyanın denetimsizliğin yol açabileceği toplumsal kargaşalardan bahsetmiyorum” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Asıl tehlikeli olan sosyal medya tröstlerin keyfi ve aleni müdahalelerinin artmasıdır. Demokratik kurumlarını hedef alan şiddet eylemlerini elbette mazur göremeyiz. Sözkonusu sosyal medya şirketlerinin devletlerinin vatandaşlarını koruma amacıyla attıkları adımlara verdikleri tepkileri gayet iyi biliyoruz.

“Birçok keyfiliğe maruz kaldık”

Bugüne kadar sosyal medya şirketlerinin birçok keyfiliğine maruz kaldıklarını savunan Erdoğan, “Geldiğimiz noktada dijital diktatörlüğe ve siber zorbalığa verdiğimiz hukuk mücadelesinin önemini daha iyi anlıyoruz” dedi.

Devletin görevinin yurttaşlarının özgürlüğünü korumak, güvenlik, huzur, hak ve hukukunu temin etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

İnsanların dolandırıldığı, tacize uğradığı, onurlarının çiğnendiği bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Özgürlük kılıfı altında yalan haber, hakaret, tehdit, provokasyonların kol gezdiği bir iklime Türkiye’yi terk etmeyeceğiz. Kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz.

Şimdi cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar. Batı’da nasıl ödüyorsan burada da ödeyeceksin. Bu amaçla bir taraftan kendi milli ve yerli alternatiflerimizi geliştirirken diğer taraftan da hukuki düzenlemeleri kararlılıkla hayata geçiriyoruz.

Verilerin korunmasında hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Erdoğan, “Yabancı uygulamaların kişisel veriler konusundaki çifte standartları BİP gibi milli mesajlaşma kullanım alanı yaygınlaşıyor” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
DİERG'den yaşayan diller dersinin seçimiyle ilgili öğretmenlere çağrı
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 92 milyonu aştı