Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık tazminat davası

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık tazminat davası

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında ‘sözde cumhurbaşkanı’ ifadesi nedeniyle 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kendisine “sözde cumhurbaşkanı” dediği için 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmayla Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini savundu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmayla Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini savundu.

Bu açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon liralık manevi tazminat davası açılmıştır.

Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun unsurlarını da içerdiği belirten Aydın, Kılıçdaroğu hakkında bu suçtan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu da aktardı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Basın İlan Kurumu’nca beş gazeteye “doğru haber yaptıkları” için 333 gün ilan kesme cezası verildiğini belirterek şunları söylemişti:

Basın İlan Kurumu bir anlamda ‘basın infaz kurumuna’ dönüşüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir demokrasi ve nasıl bir medya yaratmak istiyorlar? Yine 2020 yılında Türkiye’de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip ‘Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın almayıp okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün.

Sıradan bir kişi bunu söylemiyor. Devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor bunu. Bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir, 21. yüzyılda söylenmiştir bunlar. Gerçekleri anlatan televizyon kanallarına 10 gün karartma, 54 yaptırım cezası uygulanıyorsa oturup düşünmeniz lazım. Gerçekleri yazdıkları, söyledikleri, konuştukları, tartıştıkları için.

Bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı görevinden istifa ettiği halde 1775 radyo ve televizyon kanalı Türkiye’de 27 saat bakanın istifasını talimat alamadıkları için veremiyorlarsa orada oturup düşünmemiz lazım.

Bakanlardan ve Bahçeli’den tepki

Kılıçdarooğlu’nun bu sözlerine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın olduğu bakanlar açıklama yaparak tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise cumhurbaşkanına “sözde” demenin ‘Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakaret ve hıyanet’ olduğunu savunmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, cumhurbaşkanına “sözde” demenin ‘Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakaret ve hıyanet’ olduğunu savunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK-AR: Veriler gerçeği yansıtmıyor, işsizlik yüzde 27
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde can kaybı iki milyona yaklaşıyor