Ana SayfaToplumsal CinsiyetErkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğraflarını asan kadınlara para cezası

Erkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğraflarını asan kadınlara para cezası

HABER MERKEZİ – Adana Kadın Meclisi üyesi iki kadına, erkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğraflarını astıkları gerekçesiyle 24 bin lira para cezası kesildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na bağlı Adana Kadın Meclisi’nin üyesi iki kadına, erkekler tarafından öldürülen kadınların fotoğraflarını geçtiğimiz yılın son gününde bazı duraklar ile Atatürk Parkı’na astıkları için para cezası kesildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından kesilen cezaya, “meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asmak” gerekçesi gösterildi.

Emniyet, her bir kadına 12 bin 132’şer TL para cezası kesti.

Cezaya tepki gösteren Adana Kadın Meclisi, kadın cinayetlerine dikkat çektikleri için haklarında idari para cezası uygulandığını belirtti.

Kararı Adana Sulh Ceza Hakimliği’ne taşıdıklarını aktaran Kadın Meclisi, şu açıklamayı yaptı:

Bir günde öldürülen dört kadının afişlerini 31 Aralık’ta astıkları gerekçesiyle iki üyemize üst sınırdan 12’şer bin TL para cezası kesildi. Cezaya itiraz sürecini başlattık. Kamu kurumları kadınların fotoğraflarının asılmasından değil, öldürülmesinden rahatsız olsun. Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi kabahat değil onurdur. Afişteki 4 kadın 6284 ve İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı yaşayacaktı. 2020 yılında 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Kadınları değil, katilleri durdurun.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Biden’ı bekleyen büyük sınav: İran
Sonraki Haber
Madagaskar’da 1,4 milyon insan açlıktan kırılıyor