Ana SayfaGüncelESP’ye operasyon: Eşbaşkan dahil en az 48 gözaltı

ESP’ye operasyon: Eşbaşkan dahil en az 48 gözaltı

HABER MERKEZİ – Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik operasyonda Eş Genel Başkan Özlem Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu en az 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci ve tiyatrocular da var.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da gece 01.00 sularında eş zamanlı ev baskınları düzenlendi.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, Etkin Haber Ajansı (ETHA) İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) da polisler tarafından basıldı.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk’ün de aralarında bulunduğu en az 48 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 52 kişi hakkında yakalama kararı bulunurken, gözaltına alınanlar arasında İzmir’deki Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları ile Etkin Haber Ajansı Muhabiri Pınar Gayıp da bulunuyor.

Öte yandan İzmir’deki özel bir hastanede dün öğle saatlerinde kasık fıtığı ameliyatı geçiren Asil Benler’in evine saat 01.00 sularında giden polisler, hastaneye gelerek kendisini gözaltına almak istedi.

Yürüme, yeme, içme ve lavabo ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorluk çeken Benler’in taburcu olması durumunda emniyete götürüleceği belirtildi.

Dikişlerin yırtılması ve kanama tehlikesinin devam ettiği belirtilen Benler’in kaldığı hastanedeki polislerin bekleyişi sürüyor.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilebilenler şunlar:

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı), Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt kentlerinde yılbaşı renkliliği
Sonraki Haber
Kafka’nın sokakları