Ana SayfaToplumsal CinsiyetEtüt merkezinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek serbest

Etüt merkezinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek serbest

HABER MERKEZİ – İskenderun’da kaçak olarak işletilen etüt merkezinde çalışan 12 yaşındaki öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmen erkek adli kontrol ile serbest bırakıldı. Erkeğin daha önce de aynı suçu işleyip beraat ettiğini belirten n İskenderun Kadın Platformu, “Adli kontrol kararı, istismar olayının cezasızlık politikasıyla sonuçlanacağının göstergesi” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde izinsin bir şekilde faaliyet yürüten bir etüt merkezinde, görev yapan öğretmen erkek, 12 yaşındaki öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktı.

26 Ocak’ta çeşitli sosyal medya hesapları ile ortaya çıkan istismar vakasının ardından gözaltına alınan erkek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu kararı Mezopotamya Ajansı’na değerlendiren İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü avukat Mehtap Sert, infaz yasasıyla toplum içine kontrolsüz salınan istismar suçlularının hala problem olduğunu ifade etti.

Sert, kamuoyuna yansıyan bilgilerden şüpheli öğretmenin benzer suçtan yargılanıp, beraat ettiğini, bu beraatin yeni vakada adli kontrol gerekçesi olarak kullanıldığını öğrendiklerini söyledi.

Adli kontrol kararı bu istismar olayının cezasızlık politikası ile sonuçlanacağının göstergesidir. Türkiye’de çocuklar konusunda devlet politikalarının doğru bir şekilde yönetilmediği cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan çocukların sayılarının çığ gibi artmasıyla ortaya çıkıyor. Cinsel ve fiziksel istismara tepkilerin sadece basın açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu gibi münferit kabul edilerek ya da nedenlerini yok sayarak sadece sonuca odaklanan çağ dışı ceza teklifleri ile önlenmeyecek toplumsal bir soruna dönüşmüştür.

Türkiye’de çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının son 10 yılda yüzde 700 artış gösterdiğini vurgulayan Sert, bu sayının sadece kayıtlara geçen rakamlar olduğunu ancak gerçek sayının daha fazla olduğunu ifade etti.

Sert, istismar konusundaki devlet politikalarının acilen değiştirilerek istismara yol açan eril ve cinsiyetçi söylemin ortadan kaldırılması için çok yönlü yaygın bir eğitim programının uygulanması gerektiğini kaydetti.

“Çocuk Bakanlığı’nın” kurulmasını isteyen Sert, “İlçemizde yaşanan olayda İlçe Milli Eğitimin Müdürlüğü ve İskenderun Kaymakamlığı’nın olaya “kaçak etüt” gibi asıl sorundan uzaklaşan bir yerden değil, bir çocuğun istismar edildiği gerçekliği üzerinden yaklaşması gerekir. Olayın önce adli kontrolle önemsizleştirilip, sonra cezasızlık politikası ile üstünün örtülmesi bu konuda mücadele eden biz kadınlar için hayal kırıklığı yaratacaktır” diyerek istismar vakasının takipçisi olacaklarını vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berkin Elvan Davası: Sanık polisin 9 yıla kadar hapsi istendi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.