Ana SayfaGüncelEvleri işaretlenen Aleviler: Bu işin arkasında örgütlü bir planlayıcı var

Evleri işaretlenen Aleviler: Bu işin arkasında örgütlü bir planlayıcı var

HABER MERKEZİ – Yalova’da evleri işaretlenen Aleviler, yaşadıkları Bağlarbaşı mahallesinde 50 yıla yakın bir geçmişleri olduğunu ve işaretlenmelerinin tesadüf olmadığını vurguladı. Diğer kentlerdeki işaretlemeleri de hatırlatarak, tedirgin olduklarını ifade ettiler.

Türkiye’nin birçok yerinde yıllardır Alevi yurttaşların evlerine, kimlikleri çoğu kez belirlenmeyen şahıslarca çarpı işareti konulup, nefret yazıları yazılıyor.

Bu işaretlemenin son örneği de, Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilerin evlerine yönelik gerçekleşti. Evlerin duvarlarına çarpı işareti konularak, ‘Alevi’ yazıldı.

Pir Haber Ajansı’ndan (PİRHA) Ersin Özgül’e konuşan Alevi yurttaşlar, evlerinin işaretlenmesinin tesadüf olmadığını kaydederek, diğer kentlerdeki işaretlemeleri hatırlatarak tedirgin olduklarını ifade etti.

Alevi yurttaşlar ayrıca Maraş’ta, Çorum’da işaretlemeler sonrası yaşanan katliamlara da dikkat çekerek, faillerin bulunmasına dair umutsuz olduklarını dile getirdi.

Alevi Dedesi olan Ali İhsan Gültekin, Alevi yurttaşlara ait beş evin birden işaretlenmesinin kendilerini kuşkulandırdığını belirtti.

Sabah 10.00 gibi kalktığımızda karşı komşumuzun evinin boyandığını gördük. Baktık ki bizim evimizi de işaretlemişler. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Olayı karakola bildirdik, gidip ifade verdik. Polisler dün geceden beri sokakta bekliyor. 5 Alevi ailenin evinin işaretlenmesi insanı kuşkulandırıyor. Endişe içindeyiz biz. Biz 40 yıldır bu mahalledeyiz. Kimseye bir şey dediğimiz yok, ekmeğimizin peşindeyiz.

Evi işaretlenen Hasan Arduç ise 40 seneden beri yaşadıkları Bağlarbaşı mahallesinde ilk defa böylesi bir şey yaşandığına vurguda bulunarak, “Emniyet gelip soruşturma başlattı. Mahallede 5 Alevi var ve bizlerin evleri işaretlenmiş. 40 seneden beri buradayız böyle bir şey ile karşılaşmadık. Gündem değiştirmek için yapılmış bir şey bu” diye konuştu.

“Ne yaparlarsa yapsınlar Alevilerin eski Aleviler olmadığını anlamaları lazım” diyen evi işaretlenen bir diğer Alevi yurttaş Rıza Şimşek de, bunun bir provokasyon olduğunu ve arkasında bir planlayıcının bulunduğuna işaret etti.

Alevilere yönelik birçok kentte gerçekleşen işaretlemelere değinen Şimşek, faillerin bulunmasına dair umutları olmadığını kaydetti.

Çalıştığım için hafta sonu kısıtlamasından dolayı eve gitmedim. Pazartesi sabah 6’da direkt evime geldim. Karanlık olduğu için bir şey fark etmedim. Oğlum 8.30 gibi uyandığında karşı komşunun evinin işaretlenip, yazı yazıldığını görmüş. Dışarı çıktık ve biz de dahil 5 kişinin evinin işaretlenmişti. Bu evlerin işaretlenmesi tesadüf değil. Emniyet bu işi çevreden bilen birilerinin yapmış olabileceğini söyledi. Burada kimin oturduğu da gayet açık biliniyor. Biz 30 yıldır bu mahalledeyiz ve bizden önce gelip 50 yıldır burada olan aileler var.

Ne yaparlar ise yapsınlar Alevilerin eski Aleviler olmadığını anlamaları lazım. Maraş’ta, Sivas’ta, Çorum’da da bizler asıldık, yakıldık, katledildik. Artık onları yapamazlar. Tatar, Çerkes, Suriyeli, Laz bir sürü insanın karışık yaşadığı bu mahallede 5 Alevi aile nasıl bulunuyor ve evleri işaretleniyor? Bunun arkasında örgütlü bir güç, bir planlayıcı var. Maraş’ta, Erzincan’da Alevilerin evleri işaretlendi ama failler bulunamadı. Burada da bulunacağından bir umudumuz yok.




Önceki Haber
Sonya dört erkek tarafından katledildi
Sonraki Haber
Demirtaş gazetecilere mektup gönderdi, 'bu bilgiler hayati önemde' dedi