Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan hala kayıp: Abakarov’un üvey babası polislikten ihraç edildi

Gülistan hala kayıp: Abakarov’un üvey babası polislikten ihraç edildi

HABER MERKEZİ – Dersim’de bir yıldan uzun süredir haber alınamayan Gülistan Doku’nun dosyasında şüpheli konumda yer alan Zaynal Abakarov’un üvey babası polis Engin Yücel, meslekten ihraç edildi.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan ve tüm arama çalışmaları sonuçsuz kalan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Doku ailesinin şikayeti üzerine daha önce soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren Zaynal Abakarov’un üvey babası polis Engin Yücel hakkında Tunceli Valiliği tarafından başlatılan süreçte karar çıktı.

Soruşturma devam ederken Gülistan Doku’ya ait sağlık kurumlarından aldığı reçete ile kişisel bazı bilgileri açıklayan Yücel, hakkında iki ayrı soruşturma olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden Ferit Demir’in haberine göre valilik, Yücel’in gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri açıkladığı tespitinde bulunarak dosyayı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Hakkında kamu davası açılan Yücel, 28 Ocak’ta hakim karşısına çıkacak.

İhraç kararı başka dosyadan 

Öte yandan Engin Yücel hakkında 11 Aralık 2018 tarihinde makamında bir polis tarafından silahla vurularak öldürülen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi aleyhine sosyal medyada olumsuz paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle başka bir soruşturma daha açıldığı öğrenildi.

Tunceli Valiliği soruşturmayı tamamladıktan sonra Yücel’in ihraç edilmesi talebiyle dosyayı İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

Bakanlık valiliğin talebini yerinde bularak, polis Engin Yücel’in meslekten ihraç edilmesine karar verdi.




Önceki Haber
Kayseri'de üç çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 17 yıl hapis
Sonraki Haber
Endonezya'da 7.1, Kuzey Kıbrıs’ta 5.0 büyüklüğünde deprem