Ana SayfaToplumsal CinsiyetHayatta kalan Melek: En azından burada dayak yok

Hayatta kalan Melek: En azından burada dayak yok

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunup, hayatta kalan Melek, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

Melek İpek, kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunmuştu.

Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtulmuştu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Melek’in 8 ve 6 yaşlarında iki kız çocuğu var.

31 yaşındaki Melek ifadesinde, birçok kez karakola başvurup koruma kararı almak istediğini, ancak Ramazan İpek’in büyük kızının doğumundan sonra “Sen koruma kararı aldırırsan ben karakolda ifade verir çıkarım, döndüğümde seni de bu çocuğu da öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini de belirtmişti.

İfadesinde 7 Ocak gecesi başlayan işkenceyi her detayıyla anlatmasına rağmen tutuklanan Melek’in serbest bırakılması için kadın hakları savunucuları tarafından kampanyalar düzenleniyor.

Antalya Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Melek, avukatı aracılığıyla destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Melek’le cezaevinde görüşen avukat Ahmet Onaran, müvekkilinin sağlık durumuyla ile ilgili sıkıntıları cezaevi yetkililerine bildirdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Onaran, “Kızlarını çok özlediğini, desteğiniz, duyarlılığınız ve dualarınız için çok teşekkür ettiğini, adaletin yerini bulacağını ve bir an önce evlatlarına kavuşacağını söyledi. ‘Burada nasılsın’ diye sorduğumda ’En azından burada dayak yok’ diye cevap verince tutulup kaldım” dedi.

Melek’in tutukluluk sürecine itiraz edeceklerini açıklayan Onaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

İtiraz sürecinde dosyasının daha dikkatli ve özenli gözler tarafından okunduğu zaman Melek’in bir an önce özgür kalacağına inancımızı koruyorum. Sürece katkı sağlayan ve bu davayı sonuna kadar gönüllülük esasına göre takip edeceklerini ifade eden yüzlerce hukukçumuza, sosyal medyada Melek İpek’in sesi ve nefesi olmak adına paylaşımda bulunan ve sayıları milyonlara yaklaşan gönül insanlarına, sivil toplum örgütlerine ve dahi Melek’in haklı mücadelesi için dertli olan herkese Melek İpek ve ailesi adına canı gönülden teşekkür ederim.

  Özsavunmada bulunarak hayatta kalan Melek için kampanya



Önceki Haber
Kırgızistan’ın yeni cumhurbaşkanı Japarov
Sonraki Haber
TÜİK verilerinde değişiklik yok: İstihdam da işsizlik de azalıyor