Ana SayfaGüncelHDP’li gence ‘bir kurşunluk canın var’ tehdidi

HDP’li gence ‘bir kurşunluk canın var’ tehdidi

HABER MERKEZİ – Polis tarafından “Bir kurşunluk canın var. Başka sefere gözaltı falan olmayacak” denilerek tehdit edildiğini söyleyen HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şakir Can, İnsan Hakları Derneği’ne başvurdu.

Batman’da 13 Ocak Çarşamba akşamı yedi arkadaşıyla birlikte “Serê Salê” (yeni yıl) kutlaması yaptıkları sırada “fiziki mesafe” ihlalinde bulundukları gerekçesiyle polislerce para cezası kesilenler arasında bulunan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şakir Can, bu olay akabinde özel harekat polislerinin tehdidine maruz kaldığını belirtti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre kutlama yaparken önlerinin polis tarafından kesilip, Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildiklerini anlatan Can, sonrasında gerekli tedbirleri alıp, mesafelerini korumalarına rağmen kendilerine toplamda 7 bin 200 TL para cezası kesildiğini söyledi.

Akabinde özel harekat polislerinin bulundukları yere geldiğini söyleyen Can, gelenlerin kendisine “Bir kurşunluk canın var. Başka sefere gözaltı falan olmayacak” diyerek tehditte bulunduğunu paylaştı.

Şakir Can

Can, maruz kaldığı bu tehdit üzerine hukuki yardım talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’ne başvuruda bulunduğunu belirtti.

Daha önce de polis tehdidine maruz kaldığını söyleyen Can, 14 Ağustos 2020 tarihinde de HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay ve Gençlik Meclisi üyesi iki arkadaşıyla birlikte yürüdükleri sırada önlerinin zırhlı bir polis aracı ile kesildiğini anlattı. Can, polislerin GBT yaparken kendilerini “Rahat durmuyorsunuz. Kemiklerinizi kırarız” sözleriyle tehdit ettiğini söyledi.

Karşılaştığı bu tehditler üzerine İHD’ye başvurduğunu belirten Can, yine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulanacağını ifade etti.

Can, “Demokrasi ve insan hakları için mücadele veren gençlere yönelen saldırıların derhal durması gerekiyor. Hukuki anlamda ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. İlk adım olarak İHD’ye başvurduk. Bir sonraki adım ise savcılığa başvuracağız” diye belirtti.

  Kürt kentlerinde yılbaşı renkliliği

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Endonezya'da deprem: Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var
Sonraki Haber
Siyasi tutuklular açlık grevinin 50'nci gününde