Ana SayfaGüncelİBB’nin milyonları ‘Binali bey’e akıtılmış

İBB’nin milyonları ‘Binali bey’e akıtılmış

HABER MERKEZİ – İBB’nin 31 Mart seçimleri öncesi AKP adayı Binali Yıldırım’ın birçok harcamasını üstlendiği, yapılan yolsuzlukların ise sahte belgelerle örtülmek istendiği ileri sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a kaynak akıtıldığı, yapılan yolsuzlukların ise perdelenmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu İBB Teftiş Kurulu’nun usulsüzlük incelemeleri arasından BELTUR dosyası dikkat çekti.

Bu dosyaya göre yerel seçim öncesi, BELTUR’un belediye şirketleri adına 3 milyon liralık yemek etkinliği düzenlenmiş gibi gösterdiği ve bu organizasyonların “miting”, “Ak Parti Grup”, “Binali bey”, “Binali beyin korumaları” gibi açıklama notları ile listelendiği iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre, raporda elde edilen ilk belgeler ışığında kamu kaynaklarının siyasi çalışmalar için kullanılmış olabileceği ve bunun gizlenmesi için sahte belge üretildiği kanısının oluştuğu ifade edildi.

Dosyadaki iddialara göre İBB şirketi BELTUR, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala 24 Mart-30 Mart 2019 arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde diğer belediye şirketleri için 35 bin 675 kişiye, toplam 3 milyon 587 bin 500 TL’lik yemek etkinliği düzenlenmiş gibi gösterdi.

BELTUR A.Ş.’nin seçimden bir gün önce İBB şirketi İSPER A.Ş. adına düzenlenmiş gibi gösterdiği 1 milyon 125 bin liralık akşam yemeği organizasyonun “seçim sabahı ilçe teşkilatlarına verilen sandviçler catering” açıklama notu ile kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

Aynı dönemde başka İBB şirketleri için düzenlenmiş gibi gösterilen yemek organizasyonlarının; “miting”, “Ak Parti Grup”, “Binali bey”, “Binali beyin korumaları” gibi açıklama notları ile listelendiği görüldü.

Bakanlık dosyaya el koymuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AKP dönemine ilişkin 40’a yakın yolsuzluk dosyası üzerinde çalışıldığını açıklaması ve tamamlanan dosyaların yargıya taşınmaya başlamasının ardından İçişleri Bakanlığı üç mülkiye müfettişi aracılığı ile 35 dosyayı İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan almıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltındaki Kürt çocuğa gün boyu marş okutmuşlar  
Sonraki Haber
Belçika gözaltında ölen siyah genç için ayakta