Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçiler ödenmeyen ücretleri için eylemde: İstemiyoruz bu kirli düzenin adaletini

İşçiler ödenmeyen ücretleri için eylemde: İstemiyoruz bu kirli düzenin adaletini

HABER MERKEZİ – Kayı İnşaat işçilerinin 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için Çalışma Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde başlattığı eylem sürüyor. Kimsenin seslerini duymadığını vurgulayan işçiler, “İstemiyoruz bu kirli düzenin adaletini” diyor.

İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemi 10’uncu gününde sürdürüyor.

İşçiler, Çalışma Bakanlığı’nın İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“İşçiyi koruyun, bu soruna el koyun. Çalışma Bakanlığı göreve” pankartı açılırken, “Kayı inşaat işçilerinin alacağı hepimizin alacağıdır”, “İşçiyi koruyun bu soruna el koyun. Çalışma Bakanlığı göreve” dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık “Direnen direne kazanacağız” ve “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçilerin birliği Coşkunları yenecek” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan işçi Ali Gürler, insanüstü bir güçle çalışmalarının karşılığını alacaklarını belirterek, “50 derece sıcakta, güvencesiz şartlarda çalıştık. 10 gündür sokaklardayız. Hâlâ bizi aldatıyor, oyalıyorlar. Çocuklarımızın gözüne bakamaz olduk. Bu soğukta direniyoruz. Kimse sesimizi duymuyor” dedi.

Ardından söz alan işçilerden Abdülsamet Kete, yüzünü Çalışma Bakanlığı’na dönerek, “Direnişimizi duyun Coşkun Yılmaz’la görüşün” diye seslendi.

Kete, “Evimin doğalgazı dahi yok. Adalet diyorlar, nerede adalet. Adalet Coşkun Yılmaz’ların iktidarlarıyla mı olacak. İstemiyorum bu kirli düzenin adaletini” diye konuştu.

Onurlu bir şekilde direndiklerini vurgulayan işçi Serkan İsimtekin de, alın terlerinin karşılığını istediklerini ifade etti.

Haksızlığa uğradıklarını vurgulayan İsimtekin, şöyle konuştu:

İktidar görmüyor mu bu haksızlığı. Görüyor, her gün eylemlerimizi görüyorlar. İskelelerde canlarımız yitiyor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. İsterse zelzele kopsun biz vazgeçmeyeceğiz. Kendileri sıcak yerde kalıyor bir yediğini bir daha yemiyorken, biz kuru ekmekle karnımızı doyuruyoruz. İsterlerse tutuklasınlar. Bize bu ülkenin vatandaşı değilmişiz gibi davranmaktan vazgeçene kadar, emeklerimizin karşılığını alana kadar mücadelemiz sürecek.

‘Hakkımı alamazsam kendimi yakacağım’

Diğer bir işçi Mehmet Salih Aşra da, eylemler için Batman’dan geldiğini belirterek, “Çocuklarımızın eğitim görmesini dahi karşılayamıyoruz. Ailemizin yüzüne bakamıyoruz. Bakanlıkların bu duruma müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

Parasını alamayan yüzlerce insandan biri olduğunu kaydeden Muzaffer Korkmaz ise “Adaletten bahsediyorlar fakat haksızlıklara imza atıyorlar. Hiçbir sosyal hakkımız, tazminatımız, sigortamız yok. Biz buraya hakkımızı almaya geldik” ifadelerini kullandı.

İşçilerden Ali Bahri Öksüz, “Ben hakkımı alamazsam kendimi yakacağım. Çocuklarımın gözlerine bakamıyorum. Ben bu kadar ıstırap yaşarken hem de hiç kimsenin hakkını gasp etmeden bunları yaşarken, Coşkun Yılmaz kendi ailesinin gözlerine nasıl bakıyor” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökhan Güneş'ten halen haber yok: İçişleri Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?
Sonraki Haber
RTÜK Başkanlığı’na yeniden Ebubekir Şahin seçildi