Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu’ndan “AKP ile ittifak” sinyali

Karamollaoğlu’ndan “AKP ile ittifak” sinyali

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, başkanlık sisteminde ‘Cumhur İttifakı’nda yer alamayacaklarını belirterek, “Bu sistem, sorun meydana getiren bir sistem” dedi, ancak AKP ile ittifak sinyali de verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesinin ardından gündeme gelen ‘ittifak’ tartışmalarına ilişkin soruya özetle şu yanıtı verdi:

Bu ziyaretleri olumlu görüyoruz. Buradan ne çıkar? Onu şimdiden söylemek mümkün değil. Seçim süreci başladığı zaman konuşulması gereken bir konudur. İttifaklar bir koalisyon değil. Erkenden konuyu gündeme getirip spekülatif yorumlar yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

Başkanlık sistemine geçildikten sonra konu bütünüyle değişti. Meclis’in hiçbir hükmü yok gibi. Bu sistemle biz cumhur ittifakında yer alamayız. Bu sistem, sorun meydana getiren bir sistem. AK Parti’yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz.

Erdoğan’ın yeni yılın ilk günlerinde, ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’den ardından, ikinci ev ziyaretini Oğuzhan Asiltürk’e yapması, ittifakların nasıl şekilleneceği tartışmalarını gündemin üst sıralarına taşımıştı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Asiltürk’ü ziyaretinde “ittifak” konusunun da görüşüldüğünü açıklamasının ardından, iktidar ve muhalefet cephesinde olası seçim ittifaklarına ilişkin taktikler ve senaryolar tartışılmaya başlanmıştı.

  Metropoll anketi: Başkanlık sistemine destek en düşük seviyede



Önceki Haber
Metropoll anketi: Başkanlık sistemine destek en düşük seviyede
Sonraki Haber
İstanbul'da HDP ilçe binasına polis baskını