Ana SayfaGüncelKONDA’nın anketi: ‘Cumhur İttifakı’ yüzde 50’nin, MHP de barajın altında

KONDA’nın anketi: ‘Cumhur İttifakı’ yüzde 50’nin, MHP de barajın altında

HABER MERKEZİ – KONDA’nın Aralık 2020’de gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, ‘Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 49,6. Bu ittifakı oluşturan partilerden MHP’nin oyu da barajın altında kalıyor.

KONDA araştırma şirketi, 2020’nin son ayında yaptığı anket çalışmasını tamamladı.

Seçmenlerin hangi partiye oy vereceğine ilişkin kamuoyu yoklamasında, ‘Cumhur İttifakı’nın oy oranını yüzde 50’nin altında kaldı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, ankete katılanların yüzde 39,8’i oyunu AKP’ye vereceğini ifade etti.

CHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 22,2 olurken, HDP’nin oy oranı yüzde 10,7 seviyesinde.

Ankete katılanların yüzde 10,5’i ise İYİ Parti’ye oy vereceğini belirtti.

KONDA’nın anketine göre, ‘Cumhur İttifakı’nı AKP’yle birlikte oluşturan MHP ise ittifak haricindeki partiler için belirlenen yüzde 10’luk seçim barajının altında kaldı.

MHP’ye oy vereceğini ifade edenlerin oranı yüzde 9,8 olarak kaydedildi.

Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi gibi diğer partilerin toplam oy oranı da yüzde 6,9 olarak tespit edildi.

KONDA’nın anketi, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde yüzde 53,3 oy oranına sahip ‘Cumhur İttifakı’nın yüzde 49,6’ya gerilediğini ortaya koyarken, muhalefetin ise çoğunluğu yakaladığı görüldü.

0,1’lik hata payı olan ankete göre, AKP ve MHP dışındaki partilerin bir arada seçime girmesi durumunda alacakları toplam oy oranı yüzde 50,3 olarak tespit edildi.

Ayrıca 2020’nin Aralık ayında yapılan ankette, sandığa gideceğini ifade edenlerin sayısında da önceki aylarda yapılan anketlere göre artış yaşandı.




Önceki Haber
İstanbul sokaklarındaki köpeklere odaklanan bir belgesel: 'Stray'
Sonraki Haber
Erkek şiddetine karşı bir özsavunma daha