Ana SayfaGüncelLeyla Güven’den dayanışma gösteren 52 isme teşekkür mesajı

Leyla Güven’den dayanışma gösteren 52 isme teşekkür mesajı

HABER MERKEZİ – Tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, kendisiyle dayanışmak için Britanya Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a mektup gönderen, aralarında dilbilimci Noam Chomsky, eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’inin de olduğu 52 isme teşekkür etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası verilip tutuklanmasına, dünyaca ünlü dilbilimci ve aktivist Noam Chomsky ile eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in de aralarında bulunduğu 52 isim Britanya Dışişleri Bakanlığı’nın hareket geçmesi için mektup kaleme almıştı.

Britanya Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a hitaben yazılan mektupta Güven için Türkiye’ye baskı yapılması istenmişti.

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven, kızı Sabiha Temizkan aracığıyla dayanışma mektubu gönderenlere teşekkür etti.

Güven’in mesajı şöyle:

Geçmişten bu yana siz dostların dayanışması benim için hep çok önemli ve anlamlı oldu. 200 gün süren açlık grevi eylemim sırasında da bu desteğinizi esirgemediniz.

Bugün yaşadığım haksız tutuklulukla ilgili dayanışmanız da beni çok mutlu etti. Uluslararası dayanışmanın gücüne inanıyorum.

Bulunduğum her yerde mücadelemi var gücümle sürdüreceğim ve özgürlüğe hep beraber adım adım yaklaştığımızdan şüphem yok.

Yeni yılın bu umutlarımızın daha da güçleneceği gelişmelere vesile olmasını diliyorum. Dayanışmayla.

  Leyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim
  52 isimden Leyla Güven için Britanya'ya mektup



Önceki Haber
Otoyol ve köprülere zam
Sonraki Haber
Erdoğan'ın hedef gösterdiği Sözcü gazetesi hakkında inceleme