Ana SayfaEğitimMarmara Üniversitesi’nden ‘Tayyip’e sor’ şıkkına soruşturma

Marmara Üniversitesi’nden ‘Tayyip’e sor’ şıkkına soruşturma

HABER MERKEZİ – Marmara Üniversitesi’nde sınavda “Ayakkabı almak istiyorum fakat çok pahalı. Bu ne anlama gelir?” sorusuna “Tayyip’e sor”, fındık üretimi ve serbest piyasaya ilişkin başka bir soruya da “Tayyip her zaman kazanır” şıklarına yer veren öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer hakkında soruşturma başlatıldı.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmaya gerekçe olarak ‘Ekonomiye Giriş’ dersinin final sınavında “Ayakkabı almak istiyorum fakat çok pahalı. Bu ne anlama gelir?” sorusuna “Tayyip’e sor”, fındık üretimi ve serbest piyasaya ilişkin başka bir soruya da “Tayyip her zaman kazanır” şıkkının eklenmesi gösterildi.

Rektörlük açıklamasında söz konusu soruyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin “yakışıksız bir biçimde gönderme” içerdiği savunuldu.

https://twitter.com/marmaraunv/status/1354735883577135108

İmza kampanyası

Bu arada Marmara Üniversitesi öğrencileri hakkında soruşturma başlatılan öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer için change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Biz Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri olarak, 28.01.2021 tarihinde saygıdeğer hocamız Bülend Nami Nomer’in mizahi bir yaklaşımla hazırladığı sınav sorularının sebep olarak gösterilerek hakkında soruşturma açılmasını kabul etmiyoruz.

Bülent hocamız bizim için hem entelektüel bilgi birikimi hem alanındaki uzmanlığı hem de nazik ve insancıl yaklaşımı ile öğrencilik hayatımız boyunca hepimize yol göstermiş eşsiz bir insandır. Ne ders içinde, ne ders dışında herhangi bir kişi veya kuruma asla hakaret etmemiştir.

Biz, özgür düşüncenin akademide olmazsa olmaz bir unsur olduğunu savunuyor, ilgili final sınavı sorularının öne sürülerek mesleğini yıllardır saygı ve onur ile başarıyla sürdüren değerli hocamıza yöneltilen haksızlığa karşı duruyoruz. Hocamızın yanındayız, kendisine karşı herhangi bir yaptırım uygulanmasını kesinlikle istemiyoruz.




Önceki Haber
Yoksulluk sınırı 8 bin 638 liraya yükseldi
Sonraki Haber
Özdağ’a saldırı soruşturması: Üç kişiye daha tutuklama