Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’nın 2021 enflasyon tahmini değişmedi

Merkez Bankası’nın 2021 enflasyon tahmini değişmedi

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası Başkanı Ağbal, enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, yılın ilk enflasyon raporunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

“Döviz kurlarında son aylardaki düşüş, enflasyon üzerindeki kur kaynaklı etkilerin azalacağını göstermektedir” diyen Ağbal, enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ağbal, “Ekim Enflasyon Raporu’nda öngörülen enflasyon tahminlerini korumuş olduk” diye belirtti.

“2022 yılında enflasyonun yüzde 7 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” diyen Merkez Bankası Başkanı Ağbal, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

(Enflasyon) Yüzde 5 hedefine varmak amacıyla Para Politikası Kurulu, elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon hedefine 2023 sonunda ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz. Hedefe ulaşana kadar ihtiyatlı duruşumuzu koruyacağız.

Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında orta vadeli hedef patikasından sapma riskine işaret etmesi durumunda önden ilave sıkılaştırma kararlılıkla yapılacaktır. Faiz indirimlerine dönük bir gündemin konuşulmasının henüz çok erken olduğunu değerlendiriyoruz.

  ENAGrup: 2020 yılı enflasyonu yüzde 36,72



Önceki Haber
Kürt tarihi siliniyor: 800 yıllık kalıntıya beton döktüler
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Mehmet Aslan’a çıplak arama