Ana SayfaGüncel‘Militan’ tartışması: İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

‘Militan’ tartışması: İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında vali ve kaymakamlara “militan” dediği için suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlara yönelik “militan” ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık avukatları, suç duyurusunda Kılıçdaroğlu’nu, “kamu görevlisine hakaretle” suçladı.

Birçok ilin valisinin Cumhuriyet Savcılıkları’na giderek, Kılıçdaroğlu ve eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundukları bildirildi.

DHA, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktardı.

‘Militan tartışması’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarını desteklediği için “militan” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Artık rektöründen baş çavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı. Burası muz cumhuriyeti değil. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında rakibini eleştirirken seni alkışlayan ordu komutanı parti militanıdır” diyerek cevap vermişti.

Erdoğan da Altay’ın bu sözlerine, “Siz kimin ve neyin militanısınız?” diyerek yanıt vermişti.

Bu tartışmanın ardından eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Habertürk’te katıldığı canlı yayında “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz” demişti.

Şimşek’in bu sözleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı, ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ‘Türk milletini, devleti, Meclis’i, hükümeti ve yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlamalarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şimşek’in sözleri sonrası Twitter üzerinden paylaştığı kısa mesajında “Devletimin ve milletimin emrindeyim” demişti.

Ardından Kılıçdaroğlu, 26 Ocak’ta Meclis’teki grup toplantısında Tekirdağ’da AKP İl Başkanı Mestan Özcan’ın öğrencilerin evlerini dolaşarak karne dağıttığını ve karneleri vermesi gerekenin İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu hatırlatıp, “Al sana militan. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” demişti.

Kılıçdaroğlu, ayrıca “İçişleri Bakanlığı yazı yazıyor bütün valiliklere ‘Hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın’ diye. Dava açmazsanız namertsiniz” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter üzerinden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemiş ve “Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na da ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun dostlarına tavsiyem, tedaviye ikna edilmesidir” diye eklemişti.

Aynı gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Valilere, yargı mensuplarına ‘militan’ diyenler faşisttir” sözlerini kullanmıştı.




Önceki Haber
Batman'da 'ulusal birlik' eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var
Sonraki Haber
CHP'den üç milletvekili istifa etti