Ana SayfaDünyaMoskova’ya dönen Rusyalı muhalif lider Navalni tutuklandı

Moskova’ya dönen Rusyalı muhalif lider Navalni tutuklandı

HABER MERKEZİ – Almanya’dan dönüşünde Moskova’da gözaltına alınan Putin’e muhalif isimlerin başında gelen Aleksey Navalni’nin mahkeme önüne çıkana kadar 30 gün tutuklu kalmasına karar verildiği bildirildi.

Rusya’da zehirlendikten sonra Almanya’da tedavi görerek sağlığına kavuşan 44 yaşındaki muhalif lider Aleksey Navalni, beş ay sonra döndüğü Moskova’da gözaltına alınmıştı.

Navalni’nin avukatı Vadim Kobzev, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, mahkeme önüne çıkana kadar (15 Şubat) 30 günlüğüne tutuklu kalmasına karar verildiğini belirtti.

Bu arada Navalni, mahkemenin yargılama öncesi 30 gün tutuklu kalmasına karar vermesinin ardından, “Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın” çağrı yaptı.

Zehirlenmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif olan isimlerin başında gelen Navalni, 20 Ağustos 2020’de Sibirya’dan Moskova’ya giden bir uçakta rahatsızlanmış ve uçak Omsk’a acil iniş yapmıştı.

Birkaç gün sonra Navalni’nin Noviçok sinir gazıyla zehirlendiği açıklanmıştı. Bunun ardından da Navalni, tedavi için Almanya’nın başkenti Berlin’e götürülmüştü.

Navalni’nin ekibi ve bazı araştırmacı gazeteciler, saldırıyı Rusya gizli servisinin gerçekleştirdiğini öne sürüyor. Aleksey Navalni ise zehirleme emrini doğrudan Putin’in verdiğini söylüyor. Kremlin yönetimi ise iddiaları sert bir dille yalanlıyor.

Putin, Navalni’nin Rusya istihbaratınca zehirlendiği iddialarını 17 Aralık 2020’de yaptığı gelenesel yıl sonu toplantısında “ABD özel servislerinin desteğini hissetmek eğlenceli. Ama Rusya istihbaratı onu öldürmek isteseydi o iş bitmişti” ifadelerini kullanmıştı.

Navalni 2014’te “zimmetine para geçirmek” suçlamasıyla kendisine verilen hapis cezasının şartlarını ihlal etmekle suçlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Kongre binası güvenlik tehdidi nedeniyle kapatıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.