Ana SayfaDünyaMuhalif lider Navalni Moskova’ya dönüşünde gözaltına alındı

Muhalif lider Navalni Moskova’ya dönüşünde gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin’e muhalif isimlerin başında gelen Navalni, Moskova’ya dönüşünde gözaltına alındı.

Rusya’da zehirlendikten sonra Almanya’da tedavi görerek sağlığına kavuşan 44 yaşındaki muhalif lider Aleksey Navalni, 5 ay sonra döndüğü Moskova’da gözaltına alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif olan isimlerin başında gelen Navalni, 20 Ağustos 2020’de Sibirya’dan Moskova’ya giden bir uçakta rahatsızlanmış ve uçak Omsk’a acil iniş yapmıştı.

Birkaç gün sonra Navalni’nin Noviçok sinir gazıyla zehirlendiği açıklanmıştı. Bunun ardından da Navalni, tedavi için Almanya’nın başkenti Berlin’e götürülmüştü.

Navalni’nin ekibi ve bazı araştırmacı gazeteciler, saldırıyı Rusya gizli servisinin gerçekleştirdiğini öne sürüyor. Aleksey Navalni ise zehirleme emrini doğrudan Putin’in verdiğini söylüyor. Kremlin yönetimi ise iddiaları sert bir dille yalanlıyor.

Gözaltına alınmadan önce Navalni, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı ve yaşananlardan dolayı uçaktaki yolculardan da özür diledi.

Kısa açıklamasında korkmadığını söyleyen Navalni, kendisine yönelik suçlamaları da “uydurma” olarak niteledi.

Tutuklanma nedeni ne?

Rusya’daki yetkililer, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için Navalni’nin tutuklanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Navalni’nin geçtiğimiz Aralık ayında Moskova’daki bir büroya giderek, bildirimde bulunması gerekiyordu.

Bu arada Rusya Soruşturma Komitesi, Navalni’nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarına para transferiyle ilgili yeni bir soruşturma başlattı.

Navalni ise Putin’in uydurma suçlamalar üreterek ülkeye geri dönmesini önlemek için elinden geleni yaptığını savunuyor.


Karınca, Amerika’nın Sesi, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gelecek Partisi il başkanı 'kadına şiddet'ten tutuklandı
Sonraki Haber
Evli olduğu kadını ağır yaralayan erkek gözaltına alındı