Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖzsavunmada bulunarak hayatta kalan Melek için kampanya

Özsavunmada bulunarak hayatta kalan Melek için kampanya

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden evli olduğu Ramazan İpek’i özsavunmada bulunarak öldüren Melek’in serbest bırakılması için kadın hakları savunucuları tarafından kampanya başlatıldı.

Melek İpek, kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulundu.

Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtuldu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Melek’in 8 ve 6 yaşlarında iki kız çocuğu var.

31 yaşındaki Melek ifadesinde, birçok kez karakola başvurup koruma kararı almak istediğini, ancak Ramazan İpek’in büyük kızının doğumundan sonra “Sen koruma kararı aldırırsan ben karakolda ifade verir çıkarım, döndüğümde seni de bu çocuğu da öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini belirtti.

İfadesinde 7 Ocak gecesi başlayan işkenceyi her detayıyla anlatmasına rağmen serbest bırakılmayan Melek’in tutuklanması, kadın hakları savunucularını harekete geçirdi.

Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan kadınlar, Melek’in derhal serbest bırakılmasını istiyor.

İmza kampanyası da başlatıldı

Diğer yandan Şule Çet Dayanışma Platformu’nun sosyal medya hesabından ise “Melek İpek Serbest Bırakılsın” başlıklı bir imza kampanyasının duyurusu yapıldı.




Önceki Haber
Silopi'de göçük altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber
Lice'de çatışmanın ardından abluka, gözaltı ve işkence iddiası