Ana SayfaToplumsal CinsiyetPınar Gültekin cinayeti davası ertelendi

Pınar Gültekin cinayeti davası ertelendi

HABER MERKEZİ – Muğla’da Pınar Gültekin’i kendisini reddettiği için öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları dava 15 Şubat’a ertelendi. Gültekin ailesinin avukatı, reddi hakim talebinde bulundu.

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanıklar duruşma salonuna getirilmezken, duruşmada bir tanığın dinlenmesi sırada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, itiraz ederek mahkeme başkanından söz istedi.

Ancak mahkeme başkanı, Epözdemir’e konuşması için söz vermedi.

Bunun üzerine Pınar’ın babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, “Bu duruşma benim için bitmiştir” diyerek, salonu terk etti.

Avukat Epözdemir ise sanıklara ‘haksız tahrik indirimi’ uygulanmaya çalışıldığını vurgulayarak, mahkeme heyetinin reddini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini ve duruşmanın 15 Şubat’a ertelendiğini açıkladı.

‘Bu cinayet meşrulaştırılmaya çalışılıyor’

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Bu cinayet meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Sanki burada yargılanan Pınar Gültekin’in özel hayatı. Senkronize, organize bir cinayet işlenmiş” ifadelerini kullandı.

“Geldiğimiz noktada, mahkemenin tarafsızlığına halel gelmiştir” diyen Epözdemir, “Umut ediyoruz, bu talebimiz kabul görür. 15 Şubat’a kadar reddi hakim ve sonraki prosedürler işletilecek” diye ekledi.

Pınar’ın babası Sıddık Gültekin ise “Bu mahkemeden adalet çıkacağına inanmıyorum. Ben yüreği yanan bir baba olarak, sanki sanık biziz de mağdur olan onlar. Bu mahkemeden sağlıklı bir karar çıkacağına inanmıyorum. Şahit gösteriyorlar, mahkeme başkanı şahidi yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Muğla’da 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan Pınar Gültekin’in cansız bedeni, 21 Temmuz’da Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik mahallesindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

27 yaşındaki Pınar’ı kendisini reddettiği için öldürdüğü belirlenen Cemal Metin Avcı, cinayetin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edildiği ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı.

Avcı kardeşler hakkında açılan davada, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.




Önceki Haber
İngiltere, Assange'ı ABD'ye iade etmeyecek
Sonraki Haber
Akademisyen Kayıhan Güven hayatını kaybetti