Ana SayfaGüncelSelçuk Özdağ’a saldırı: İki kişi gözaltına alındı

Selçuk Özdağ’a saldırı: İki kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın hedef alındığı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi gözaltına alındı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak sabah saatlerinde evinden çıkıp aracına bineceği sırada kimliği belirsiz bir grubun silahlı ve sopalı saldırısına uğramıştı.

Başından ve yüzünden yaralanan Özdağ, kentteki özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alınmıştı. Saldırganlar ise olay yerinden kaçmıştı.

Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın 15 Ocak 2021 günü ikâmetinin önünde uğradığı fiziki saldırı ile ilgili olarak 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği belirtildi.

Söz konusu açıklama, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Twitter üzerinden yaptığı “48 saat geçti failler, azmettirenler hala ortada yok” şeklindeki paylaşımın ardından geldi.

Özdağ’a yönelik saldırıyı “siyasi terör” olarak niteleyen Davutoğlu, “Selçuk Özdağ, evinden çıktığı sırada planlı ve silahlı bir saldırıya uğramıştır. Olayın detaylarını araştırıyoruz. Eğer bir siyasi evinin önünde silahlı birkaç kişinin saldırısına uğramışsa bunun hiçbir izahı olamaz, bu açık bir terör faaliyetidir. Gerekenin yapılmasını herkesten bekleriz” diye belirtmiş ve eklemişti: “Eğer bu tür saldırılara izin verilirse sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır.”




Önceki Haber
İzmir’de mültecilere saldırı: Suriyeli Muhammed yoğun bakımda
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 95 milyonu aştı