Ana SayfaGüncelSelçuk Özdağ’a saldırı soruşturması: Dört kişi gözaltına alındı

Selçuk Özdağ’a saldırı soruşturması: Dört kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırıyla ilgili soruşturmada dört kişi gözaltına alındı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde beş kişi tarafından saldırıya uğramıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında iki kişi tutuklanmış, üç kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Twitter üzerinden dört kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın 15 Ocak 2021 günü uğradığı fiziki saldırıyla ilgili olarak 27 Ocak 2021 günü dört şüpheli daha yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheliler Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.

Bahçeli: Kendisi organize etti

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü (26 Ocak) grup toplantısında saldırının partileriyle ilgisinin olmadığını söylemiş ve Özdağ’ı “kendine saldırı organize etmek” ile suçlamıştı:

Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize edenler, husumet çemberine sıkışanlar, suç ve suçluyu uzaklarda araştırmasınlar. Evinin balkonuna kamera yerleştirmesi, sonra dönüp masumiyet çığırtkanlığı yapması, sonra da bana saldırdılar demesi bildik bir numaradır.

Özdağ: Suç duyurusunda bulunacağım

Bahçeli’nin bu açıklamaları sonrası Gazete Duvar’a konuşan Özdağ da, suç duyurusunda bulunacağını söylemişti:

Sayın Cumhurbaşkanını, İçişleri Bakanını ve Adalet Bakanını göreve davet ediyorum. Failleri ve arkasında olanlar ortaya çıkarılsın. Son zamanlarda bu üç saldırı ile birlikte gazetecilere ve siyasetçilere toplamda 18 saldırı oldu. Bu saldırıların hepsinde HTS kayıtları incelensin. Dosyalar normal savcılıktan alınsın hepsine birlikte bakılsın. Tek tek araştırılsın.

Evimin neresine kamera yerleştirilmiş. 45 yıldır siyaset yapıyorum. Bahçeli hepsini ispat etmek zorunda. Milletimizin aklıyla alay etmesinler. Bahçeli iddiasını ispatla mükelleftir. İspat etmeyen müfteridir.

  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'a silahlı saldırı: Kim ne dedi?
  Bahçeli'den Davutoğlu'na: MHP’yle didişmek onun havsalasının alacağı bir konu değil
  Selçuk Özdağ’a saldırıyla ilgili iki kişi tutuklandı
  Selçuk Özdağ’a saldırıyla ilgili üç kişi hakkında yakalama kararı
  Bahçeli’den saldırıya uğrayan Özdağ’a: Numara yapıyor



Önceki Haber
AKP’ye serbest HDP’ye yasak: Pencereden açıklama
Sonraki Haber
TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan gözaltına alındı