Ana SayfaEkolojiSur’daki evler ‘Tarih ve Lüks iç içe’ ibaresiyle satışa çıkarıldı

Sur’daki evler ‘Tarih ve Lüks iç içe’ ibaresiyle satışa çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Sur’da yıkılan tarihi yapılar yerine inşa edilen betonarme tipi evler, emlak sitelerinde 600 bin ila 1 milyon lira arasında ‘Tarih ve Lüks iç içe’ ibaresiyle satışa çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin Ali Paşa Mahallesi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.

Yasağın sürdüğü altı mahalle ile yasak kapsamına dahil edilmeyen Ali Paşa Mahallesi’nde geçen beş yıllık süre zarfında, 334’ü tescilli olmak üzere üç bin 569 yapı yıkıldı.

Yıkılan yapıların yerine inşa edilen betonarme tipi evler, emlak sitesi Sahibinden.com üzerinden 600 bin ila 1 milyon lira arasında satışa çıkarıldı.

Sur’da yaşayan mülk sahiplerine 50 ila 100 bin lira arasında ödeme yapıldıktan sonra inşa edilen evler, ‘Satılık Villa’ şeklinde ilana verildi.

İlan sayfalarında, ‘Tarih ve Lüks iç içe’ ve ‘Diyarbakır’ın yeni yüzü’ ibareleriyle satışa sunulan evlerin, iç ve dış dekorasyon fotoğraflarına da yer verildi.

Geleneksel Sur mimari dokusuna aykırı şekilde inşa edildiği gerekçesiyle tepkilere neden olan söz konusu yapılar, kentteki sivil toplum örgütleri tarafından “cezaevine” benzetilmişti.

“Başkasının hayallerine talip olan, betondan mezar yapar kendine”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Twitter üzerinden yapıların satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.


Mezopotamya Ajansı

  Bakan 'Eskisi gibi yaptık' demişti: Madde madde TOKİ'nin 'yapamadığı' eski Sur evleri

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sinema salonlarına destek şartı: Yılda en az altı film göstermek zorunda
Sonraki Haber
AİHM'in 2020 raporu: Türkiye ifade özgürlüğünün en çok ihlal edildiği ülke