Ana SayfaCezaevleriTedavi hakkı engellenen ağır hasta tutuklu 38 kiloya düştü

Tedavi hakkı engellenen ağır hasta tutuklu 38 kiloya düştü

HABER MERKEZİ – İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan 22 yaşındaki ağır hasta tutuklu İsmail Tanboğa’nın sürekli, kustuğu ve 38 kiloya düştüğü belirtildi. Tanboğa’nın ailesi tedavi hakkı engellenen oğulları için çağrı yaptı.

İnsan Hakların Derneği (İHD) Genel Merkezi’nin verilerine göre; cezaevlerinde 605’i ağır bin 564 hasta tutuklu bulunuyor.

Bu tutuklulardan biri de İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 22 yaşındaki İsmail Tanboğa.

Cizre’deki sokağa çıkma yasaklarında 16 yaşındayken gözaltına alınıp tutuklanan Tanboğa’ya yargılandığı yerel mahkemece “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” ve “Kasten öldürme” iddiasıyla 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre İHD’nin 2018 hasta tutuklu raporunda, Tanboğa’nın mide kanseri olduğun belirtiliyor.

Son yıllarda sağlığı daha da kötüleşen Tanboğa’nın tedavi hakkı engelleniyor.

Tanboğa’nın aşırı kilo kaybettiği, boğaz, sırt ile böbreklerde sorunlar yaşadığı, su dahil yiyip içtiği her şeyi kustuğu belirtildi.

Tanboğa’nın hastaneye talebine rağmen hastane sevk edilmemesi üzerine ailesi İHD’ye başvurdu. Bunun üzerine Tanboğa revire kaldırıldığı öğrenildi. Tanboğa’ya endoskopi yapılması için hastaneden randevu alındığı belirtildi.

Tanboğa’ya birkaç gün önce cezaevi idaresince Covid-19 testi yapıldığı, testin negatif çıkmasına rağmen 14 günlük karantinaya aldığı kaydedildi.

’38 kiloya düştü, diyet yemekleri verilmiyor’

Ajansa konuşan Tanboğa’nın babası Abdullah Tanboğa, bir yıldır oğlunun görüşüne gidemediği oğluile yalnızca telefonla görüşebildiğini söyledi.

Oğlunun sağlık durumuna dair kendileri üzülmesin diye bilgi vermediğini belirten Tanboğa, çocuğunun 2018’de Adana’da tedavi edildiğini ancak hastalığına dair kesin bilgilerinin olmadığını söyledi.

Tanboğa, “Oğlum şu anda 38 kiloya düşmüş durumda. Hiçbir şey yemiyor. Verilmesi gereken diyet yemekleri verilmiyor. Oğluma koğuş arkadaşları yardımcı oluyor. Durumu çok kötü. Oğlum daha önce sporcu idi cezaevine girer girmez hasta oldu. 4 senedir hasta hastalığının ne olduğunu bilmiyoruz. Sürekli kusuyor. Hastalığı neyse bulunup, tedavi edilmesini istiyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir fotoğraf sergisi: 'Simyacı'
Sonraki Haber
'Abakarov’un üvey babasının polislikten ihraç edilmesi çemberi daralttı'