Ana SayfaÇalışma YaşamıTTB II. Başkanı Doç. Dr. Ökten eğitim sorumluluğu görevinden alındı

TTB II. Başkanı Doç. Dr. Ökten eğitim sorumluluğu görevinden alındı

HABER MERKEZİ – Türk Tabipleri Birliği’nin ikinci başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki eğitim sorumluluğu görevinden alındı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, görev yaptığı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği eğitim sorumluluğu görevinden herhangi bir gerekçe gösterilmeden alındığını duyurdu.

Görevinden alındığını Twitter hesabından duyuran Doç. Dr. Ökten, şunları kaydetti:

Oysaki biz o kliniği başta Doç. Dr. Yurdal Gezercan arkadaşımla ve diğer arkadaşlarımızda desteğiyle bölgemizin ve Türkiye’deki eğitim ve araştırma hastaneleri arasında en fazla hasta bakılan ve en fazla ameliyat yapılan kliniği yapmıştık.

Eğitim sorumluluğunu 3-5 ay önce kliniğimize dışarıdan gelen bir meslektaşımızı verdiler. Bunca yıl verilen emeğin karşılığı bu olmamalıydı. Oysa ki kliniğimiz içinden birine verilecek bu sorumluluk beni çok mutlu edecekti. Çünkü yılların emeği bunu gerektirirdi.

Burada sorun kişisel değil sistemseldir. Çünkü siyaset gerçeğin ve her şeyin önüne geçmiştir. Her şeye rağmen daha bilimsel, daha demokratik, daha nitelikli hekimlik için mücadeleye devam.

Ali İhsan Ökten hakkında

1963 doğumlu. 1988 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tip Fakültesi mezunu. Beyin Cerrahi Uzmanı, Doçent. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir ve Eğitim Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu. Türk Nöroşirürji Derneği Sekreteri. 2012-2014, 2016-2018 Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı, 2018-2020 Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi. 2020-2022 TTB 2’nci Başkanı.




Önceki Haber
Türkiye'de her yedi işçiden sadece biri sendikalı
Sonraki Haber
Albayrak döneminden iki bakan yardımcısı görevden alındı