Ana SayfaCezaevleriTutuklu gazeteci Ziya Ataman Covid-19 belirtileri gösteriyor

Tutuklu gazeteci Ziya Ataman Covid-19 belirtileri gösteriyor

HABER MERKEZİ – Yaklaşık beş yıldır cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Ziya Ataman, Dr. Cornelia Rohr’a gönderdiği mektupta, iki aydır tat ile koku alamadığını ve tek kişilik bir hücrede karantinada tutulduğunu aktardı. Ataman, tedavi hakkının kısıtlandığını da belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman, 11 Nisan 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

Yaklaşık beş yıldır Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Ataman’ın Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 hastalığı belirtileri gösterdiği öğrenildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) aktardığına göre Ataman, iç hastalıkları uzmanı Dr. Cornelia Rohr’a 9 Aralık 2020 tarihinde gönderdiği mektupta, yan koğuşunda kalan bir mahpusun Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve kendisinin de göğüs ağrısı olduğunu ifade etti.

Yaşadığı kronik sağlık sorunlarına rağmen halen cezaevinde tutulan Ataman, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Şu an tekrar karantinadayım. Diğer karantina sürecini bitirdikten sonra epey rahatsız eden bir öksürük tuttu. Normal karşılardım fakat tat ve koku almada da noksanlık yaşadım. İdareye söyledikten sonra testim yapıldı fakat negatif çıktı. Bu rahatsızlıkları yaşadığım esnada yan koğuşta da aynı belirtiler vardı ve onların da testleri yapıldı. Onlardan biri pozitif çıktı. İşte bu rahatsızlık sonrası sol göğsümün ön tarafı ve arka tarafında şiddetli ağrılar oldu. Sonra karıncalanma ve titremeler. Bu nedenle hastaneye sevk ettiler. Kardiyoloji doktoru ritimde bir anormallik olmadığını söyledi. Şimdi de Efor testine götürecekler. Ama ne zaman bilemiyorum. Aslında bu ağrıların şiddetli öksürük sonrası olması ciğerlerde bir zedelenme gibi geliyor bana. Tabii tıbbi bilgim olmadığından doktorun işine karışmıyorum. İyiyim ama öksürüğüm hâlâ sürüyor ve aradan 2 ay geçmesine rağmen tat ve koku almakta zorluk çekiyorum.

Dr. Rohr: İfade ettiği belirtiler hayati risk teşkil ediyor

İç hastalıkları uzmanı Dr. Rohr, tutuklu gazeteci Ataman’ın kendisine aktardığı bilgileri kaygıyla okuduğunu dile getirdi.

Ataman’ın mektubu ile ilgili MLSA’ya konuşan Rohr, ifade edilen belirtilerin hayati risk teşkil ettiğine ve diğer tutukluların da salgına yakalanma riskini artırdığına dikkat çekti:

Ziya’nın sağlık durumundan kaygı duyuyorum. İlk yapılan testin negatif çıkmasına da şaşırmadım. Test bazen negatif çıkabiliyor. Her doktor bunu biliyor. Ziya’nın semptomlarının Covid-19’u işaret ettiği açıktır. Ziya’nın kronik hastalığı sebebiyle risk grubunda olduğu da açıktır. Ziya’nın bana gönderdiği mektupta ifade ettiği belirtiler hayati risk teşkil ediyor. Bu nedenle Ziya’nın derhal tahliye edilmesi ve tedavisinin hijyenik bir ortamda yapılması zorunludur. Aksi durumda Ziya ve Ziya gibi birçok tutsağın cezaevinde tutulması hastalığın bu alanda yayılması anlamına gelmektedir. Bu da diğer tutukluların salgına yakalanma riskini artırıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erkek şiddeti: Ankara ve Çorum'da iki kadın evlerinde öldürüldü
Sonraki Haber
Şevin Alaca hakkında 15 yıla kadar hapis istemi