Ana SayfaGüncelÜmitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı

HABER MERKEZİ – Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ancak dün uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan Ümitcan Uygun, tutuklandı.

Ankara’da Haziran 2020’de intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, dün başka bir soruştuma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Uygun’un, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Ayrıca, söz konusu görüntülerde yer alan kadınlardan biri ve Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun da gözaltına alınmıştı.

Ümitcan Uygun hakkında, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan işlem yapıldı.

Gözaltına alınan diğer iki kişi emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Ümitcan Uygun ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aleyna’nın şüpheli ölümü

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran 2020 tarihinde intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun bir arkadaşı tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı öğrenilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Otopsi raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulunmuştu.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekiplerince değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre, Aleyna Çakır’ın ‘ası’ sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. Fakat asının Aleyna Çakır tarafından mı yoksa başkası tarafından mı gerçekleştirildiğine dair herhangi bir tespit yapılmamıştı.

Son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, otopside bulunan DNA örneklerinin şüpheli Ümitcan Uygun’un DNA örnekleri ile karşılaştırılmasına karar vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moskova'da Karabağ zirvesi: Üç ülke arasında ortak açıklama imzalandı
Sonraki Haber
Bahçeli, HDP hakkında süratle kapatma davası açılmasını 'istedi'