Ana SayfaGüncelÜmitcan Uygun ‘uyuşturucu’dan gözaltına alındı

Ümitcan Uygun ‘uyuşturucu’dan gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Aleyna Çakır’ın ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alındı.

Ankara’da Haziran 2020’de intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada baş şüpheli olan Ümitcan Uygun gözaltına alındı.

Ancak Uygun’un gözaltına alınması, bu soruşturma kapsamında olmadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alındı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında, yanındaki iki kadınla birlikte uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanırken çektikleri görüntüleri yayınlayan Ümitcan UYGUN isimli şahıs 10 Ocak 2021 günü ilimiz Etimesgut ilçesinde ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde çok yönlü olarak yürütülmekte olduğu da bildirildi.

Bu arada Uygun’un gözaltına alınmadan önce kaçmaya çalıştığı da belirtildi.

Aleyna’nın şüpheli ölümü

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran 2020 tarihinde intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Otopsi raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulunmuştu.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekiplerince değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”

Son olarak ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre, Aleyna Çakır’ın ‘ası’ sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. Fakat asının Aleyna Çakır tarafından mı yoksa başkası tarafından mı gerçekleştirildiğine dair herhangi bir tespit yapılmamıştı.

  ATK raporu: Aleyna Çakır'ın ölümü 'ası' sonucu gerçekleşti

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lice'de çatışmanın ardından abluka, gözaltı ve işkence iddiası
Sonraki Haber
Reddedildiği için öldürmüş: Aleyna Yurtkölesi cinayetinde fail erkek tutuklandı