Ana SayfaGüncelValiliğe göre ‘ikaz ateşi’: Hakkari’de asker kurşunuyla bir yurttaş başından yaralandı

Valiliğe göre ‘ikaz ateşi’: Hakkari’de asker kurşunuyla bir yurttaş başından yaralandı

HABER MERKEZİ – Hakkari Derecik’te pikniğe giden gençlere askerler tarafından açılan ateş sonucu Reşit Ekinci adlı yurttaşın başından yaralandığı bildirildi. Açıklama yapan valilik, havaya ‘ikaz ateşi’ açıldığını ileri sürdü.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Derindere köyünde bir grup genç pikniğe gitti.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, gençlerin köyün arkasındaki (Celikan) tepede piknik yaptıkları sırada askerlerin açtığı ateş sonucu Reşit Ekinci adlı yurttaş başından yaralandı.

Haberde, görgü tanıklarının bölgeye yakın olan karakoldan askerler tarafından çağrıldıklarını, birkaç kişinin askerlerin yanına giderek piknik yaptıklarını, geriye kalan arkadaşlarının köylü olduğunu ifade etmesine rağmen askerler tarafından dağılmalarını istendiği aktarıldı.

Gençlerin sadece piknik amaçlı geldiklerini ve gitmek istemediklerini belirtmesi ardından askerler tarafından havaya ateş açıldığı ve Ekinci’nin açılan ateş sonucu başından yaralandığı belirtildi.

HDP’li Dede görüntüler paylaştı

Söz konusu yaşanan olayla ilgili HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Twitter üzerinden görüntüler paylaştı.

Görüntülerde Reşit Ekinci’nin kafasından yaralandığını belirtmesine rağmen bir asker tarafından hakarete maruz kaldığı görülüyor.

Valilikten açıklama

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

30 Aralık 2020 günü saat 13.00 sıralarında Derecik İlçesi Samanlı Bölgesinde, sınırı korumakla görevli 1216 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi ile sınır hattı arasında kalan Askeri Yasak Bölge içerinde 6 şüpheli şahıs görülmüştür.

Görevli personel tarafından; sınıra ve Üs Bölgesine yakınlığı nedeni ile olası fotoğraf çekme veya kaçakçılık gibi sınır güvenliğini tehdit eden olayların engellenmesi maksadıyla şahısların bölgeden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunulmuş, şahısların mukavemet etmesi neticesinde yaşanan arbede esnasında havaya ikaz ateşi açılmıştır.

Olayın ardından hafif yaralandığı görülen Reşit Ekinci (26) tedavisi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmiş, yapılan muayenesinde; yara bölgesinde şişlik, cilt altında (3) mm’lik çok sayıda lezyonun dikkat çektiği ve küçük metalik yabancı cisimlerin lehine değerlendirmelerin yapıldığı ifade edilmiştir.

Adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada, bölgenin “piknik alanı” olmadığı ve HDP’li vekil Dede’nin “piknik iddiasının” doğru olmadığı ileri sürüldü.

Hakkari Valiliği, daha önceki olaylarda da “uyarı ateşi”, “mevzuata uygun”, “seken kurşun” ya da “havaya açılan ateş” gibi gerekçeler ileri sürmüştü.

Valilik, en son Derecik’te askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Özcan Erbaş için de “Havaya açılan ateş sonucu” açıklaması yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'ın hedef gösterdiği Sözcü gazetesi hakkında inceleme
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.