Ana SayfaGüncelValilik: Boğaziçi’nde ‘LGBTİ bayrakları ele geçirildi’

Valilik: Boğaziçi’nde ‘LGBTİ bayrakları ele geçirildi’

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Kabe fotoğrafının yere serilmesi’ iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan beş öğrenciden biri serbest bırakıldı. İstanbul Valiliği konuya dair yaptığı açıklamada, “LGBTİ bayrakları ele geçirildi” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi önünde ‘Kabe fotoğrafının yere serilmesi” iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatılmıştı.

‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan başlatılan soruşturmada beş öğrenci gözaltına alınmıştı.

Öğrencilerden biri emniyet işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Diğer öğrenciler ise Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü’nde arama yapıldığını ifade etti.

Açıklamada, “söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunduğu” kaydedildi.

Valilik, ayrıca LGBTi+ Kulübü’nde yapılan aramada da, “LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirildiğini” bir adet de “PKK amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap” bulunduğunu iddia etti.

Kuruluşundan bu yana AKP içinde çeşitli görevlerde yer alan, 2015 yılında ise İstanbul’dan milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı eylemler ise yaklaşık 1 aydır sürüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Samsun'da üzerine 2,5 tonluk demir ızgara düşen işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.