Ana SayfaEğitimYÖK’ten Melih Bulu açıklaması

YÖK’ten Melih Bulu açıklaması

HABER MERKEZİ – YÖK, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun diğer adaylar gibi rektörlük başvuru şartlarını sağladığını açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK),  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu ile ilgili açıklama yaptı.

YÖK açıklamasında, rektör (adayı) olabilmek için, eski/yeni hiçbir mevzuatta, ilgili üniversitenin kadrolu profesörlerinden biri olma koşulu aranmadığı ifade edildi:

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, diğer adaylar gibi rektörlük başvuru şartlarını sağlamaktadır.

Bir üniversitenin başarısı için rektör atama şekli elbette önemlidir, fakat atama süreci sonrasındaki performansı daha da önemlidir.

Boğaziçi Üniversitesi, geçmişte iki dönem, uzun yıllar farklı bir üniversite mezunu ve mensubu bir bilim insanı tarafından başarılı şekilde yönetilmiş ve bu durum hiçbir zaman eleştiri konusu yapılmamıştır.

Bulu’nun akademik kariyerinin en önemli aşamasını ve bu sürecin yedi yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamış olduğu unutulmamalıdır.

  Üniversitelilere 'Boğaziçi' operasyonu: En az 17 gözaltı
  Boğaziçili akademisyenler Melih Bulu’ya sırtlarını döndü
  Boğaziçi ayakta: Kayyum gidecek, biz kalacağız
  Boğaziçi'ne atanmasına tepkiler sürüyor, Melih Bulu'dan ilk açıklama

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 86 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.