Ana SayfaGüncel28 yıllık müzik grubu Daft Punk dağıldı

28 yıllık müzik grubu Daft Punk dağıldı

HABER MERKEZİ – Daft Punk, 28 yıllık birlikteliğin ardından dağıldığını açıkladı.

1993 yılında Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te kurulan elektronik müzik grubu Daft Punk, 28 yıllık birlikteliğin ardından dağıldığını açıkladı.

“One More Time”, “Da Funık” ve “Around the World” gibi şarkılarıyla tanınan ikili dağılma kararını kendi tarzlarında, Epilogue adında gizemli bir video ile duyurdu.

8 dakikalık videoda, ikilinin bir çölde yürüdükten sonra üzerlerindeki sayacı çalıştırıp kendilerini patlattıkları görülüyor.

Grup ayrılma nedenleriyle ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Bugüne kadar altı Grammy ödülü alan Daft Punk özellikle 2013’te retro-disko şarkıları “Get Lucky” tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

Grubun son çıkan albümü “Random Access Memories”, 2014’te Yılın Albümü Grammy’si alırken son 10 yılda da en çok satan dans müziği albümü olmuştu.

Daft Punk ismi nereden geliyor?

Kendilerine has funk-retro akorlarla elektronik ritimleri birleştiren ve özgün bir tını yakalayan grup, 1993’te Britanya’da piyasaya çıkan karma bir albümde bir rock şarkısı kaydetmiş, Melody Maker dergisinde bu şarkıyla alakalı “daft punky trash” (saçma, punk esintileri olan çöp müzik) eleştirisi sonrası Daft Punk ismini almıştı.


Karınca, Euronews, BBC

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye roketli saldırı
Sonraki Haber
Mersin’de din alimi gözaltına alındı