Ana SayfaCezaevleri81 yaşındaki hasta tutuklu Güler’in Covid-19 testi pozitif çıktı

81 yaşındaki hasta tutuklu Güler’in Covid-19 testi pozitif çıktı

HABER MERKEZİ – İskenderun Cezaevi’nde tutuklu bulunan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler’in Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. Güler’in kızı, babasının testinin pozitif çıkmasının ardından tek kişilik hücreye alındığını aktardı.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler’in Covid-19 testi pozitif çıktı.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Güler’in kızı Ayşe Güler, cezaevine gelen sağlık ekipleri tarafından babasına Covid-19 testi yapıldığını ve testin pozitif çıktığını aktararak şunları söyledi:

Babamın hastalığı yaklaşık 20 gündür devam ediyordu. Telefon üzerinden görüşmeler gerçekleştirdiğimizde konuşamıyordu. 4 Şubat Perşembe günü korona aşısı yapılması amacıyla hastaneye götürülmüş ve alınan kan testleri sonucunda babamın korona virüsüne yakalandığı sonucu çıkmış.

Tek kişilik hücreye alındı

Babası ile Pazartesi ve Perşembe günleri telefon görüştüklerini ancak 4 Şubat Perşembe günü babasının kendilerini aramadığına dikkati çeken Ayşe Güler, şunları aktardı:

Akşama kadar bekledik, o aramayınca biz cezaevini aradık. Cezaevi yetkilileri, ‘babanız yarın sizi arayacak’ dedi. Ertesi günde babam aramadı. Cezaevini tekrar aradık ve bize bir açıklamada bulunmalarını söyledik.

Yetkililer babamın hastaneye götürüldüğünü ve aşının yapıldığını söylediler. Babam pazartesi günü bizleri arayabildi ve bize,  ‘Aşı yapılması için hastaneye götürüldüm ve kan testlerim alındı. Testler sonuç Corona virüsü testim pozitif çıktı. Şuan tek kişilik odada tek başıma kalıyorum’ dedi.

Telefon üzerinde yaptıkları görüşmede babasının konuşamadığı ve nefes almakta zorlandığına belirten Güler, “Sağlık durumundan dolayı endişeliyiz” dedi.

Güler, hipertansyon ve iltihaplı eklem romatizması hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
173 gazeteciden Boğaziçililere destek
Sonraki Haber
'Çıplak Arama İşkencedir' afişini yapıştırırken gözaltına alınan öğrenciler serbest