Ana SayfaDünyaABD Senatosu’nda oylandı: Trump suçsuz

ABD Senatosu’nda oylandı: Trump suçsuz

HABER MERKEZİ – Kongre baskını nedeniyle hakkında azil süreci başlatılan eski ABD Başkanı Trump, Senato’da yapılan oylamada suçsuz bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) beş kişinin hayatını kaybettiği Kongre binası baskını nedeniyle hakkında görevden azil süreci başlatılan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yargılanmasında son aşama tamamlandı.

Senato’daki oylamada 57 senatör “halkı isyana teşvik etme” suçlamasıyla yargılanan Trump’ın mahkum edilmesi yönünde, 43 senatör ise mahkum edilmesine karşı oy kullandı.

Yedi Cumhuriyetçi senatörün Demokratlarla birlikte Donald Trump’ın mahkum edilmesi yönünde oy kullanmasına rağmen 67 oyun bulunamaması nedeniyle Trump azil davasından aklanmış oldu.

Senato’daki oylamanın sonucunun belli olmasının hemen ardından Trump’ın ofisinden bir açıklama geldi.

Azil davasının, “ABD tarihinin en büyük cadı avında yeni bir aşama olduğu” savunulan açıklamada, “Amerika’yı yeniden yüceltmek (Make America Great Again) için başlattığımız tarihi, vatansever ve muhteşem hareketimiz henüz yolun başında. Önümüzdeki aylar sizinle paylaşacağım daha çok şey olacak. Olağanüstü yolculuğumuza devam etmek için sabırsızlanıyorum” ifadeleri yer aldı.

Toplam beş günde tamamlanan yargılama, ABD tarihindeki en hızlı azil süreci olarak da kayıtlara geçti.

Beş kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını nedeniyle Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak’ta Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti.

Trump, geçen yıl da Ukrayna soruşturması kapsamında azil istemiyle yargılanmış ve yine Cumhuriyetçilerin oylarıyla aklanmıştı.


Karınca, BBC Türkçe, Euronews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürkçü: Yeni anayasa tartışması bir olta
Sonraki Haber
Muğla'da iki haftadır kayıp olan kız çocuğu bulundu